13歲女童接種疫苗後死亡 院方:並非異常事件 毋須呈報

399 回覆
422 Like 126 Dislike
毒撚無堂食仲舒服
唔洗睇人地既奇異眼光1個人埋枱自己食
係咪猿国勇講
因為要清洗低端人口
「第三劑打好打滿,保護自己,也協防親友。」
https://lih.kg/bgvwymV
算啦,佢用得「武漢肺炎」呢個字

你睇下自己個腦有冇programmed到好似呢個cm咁
無嘅話你就知你係比邊個害
老實,隔左差唔多兩個月,咁都話關打針事
患癌病人都係14日內唔會死
香港所有死亡個案都唔關癌症事
依家大部份人都有打針,好難一概而論,尤其隔好耐個啲真係未必關事

但我personal已經知道幾單就近出事但全部無上報既case有個好朋友既親戚(唔記得係舅父定阿叔)打完3、4日入左ICU,到今日差不多成個月仲訓緊,但醫院話唔關事,亦唔會上報

另一個fd由第一針打完開始keep住高燒>感冒>高燒>感冒 成個月,差啲以為佢會死;仲有朋友公司同事打完2個星期內失禁,送急症

連上報for研究關聯性既工夫都唔做,憑臨床一句就否定,仲有咩好講
呢個比喻唔太恰當喎,咁患癌病人過世都係直接因為癌症本身或者相關併發症而死既

我嘗試用另一個例子,牙膏有氟化物,大家都知係for牙齒強健、保護法瑯質但其實氟化物係有毒性,而且人吸收左係身體會積累,無法排走,好似好多重金屬咁;而且佢會加強大腦吸鉛既能力、引起嚴重既骨質疏鬆、小朋友吸收會令智力水平下降、破壞腦細胞

但點解大家無咩感覺?因每次都係吸收好微量,唔會係短期內發現問題,而且太多因素影響一個人既健康,就算醫生都唔會將你既病歸咎於一支牙膏既氟化物可能後遺係十幾廿年積累到令人病既程度先會有事......

其實武肺疫苗最令人憂慮既,正正係似乎正面效用大(可能有被吹大,就好似氟化物咁,因為可以強健牙齒就唔理所有副作用),我覺得變相故意忽略佢危險既地方究竟佢對人體帶來咩影響?點解早期有報告話孕婦唔打得,後想又可以?點解AZ疫苗有機會引起心肌炎或者其他心血管病,嘈完一輪究竟解決未?mRNA技術出嚟既疫苗似乎有好多神秘既副作用,主要係一啲非主流媒體報導而無人follow up,點解從來無人釋疑?

2個幾月或者真係唔關事(又調轉講,憑咩實證話唔關事?),但除左估關唔關事,更大既問題係點解乜都話唔關事?乜都唔上報?有啲直頭係死埋都唔好好追查發生咩事?而政府又為左谷針而明顯迴避打針既風險,呢個先係大家對疫苗失去信心,愈來愈覺得打針係被逼既真正原因囉
迫完你打針仲要話你點證明支針有毒?
潛台詞係:除非你自己做研究發現有害,否則你唔可以拒絕任何藥物注射
仲要係每一種藥物/疫苗都做一次研究
戇鳩正苦要谷針 我哋有事唔關佢哋事
500萬人打佐,可以0醫療事故,屌你老母真係奇蹟
武漢肺炎
(13歲女童接種疫苗後死亡)
只有13歲,咁都唔算係異常事件,點撚樣先至叫做『異常事件』?
冚家剷細路都唔放過,等天收啦屌你
死緊隻臭雞!
德政
細路都殺
你話急症室醫生med mal 好過啦,求鳩其執劑藥過你好冇就掃人走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞