13歲女童接種疫苗後死亡 院方:並非異常事件 毋須呈報

399 回覆
422 Like 126 Dislike
佢本身有冇咩長期病?
所以喺咁多不明朗嘅因素之外,拒絕打針根本情有可原
屌佢老母 打完支針副作用人人唔同
真係機會幾細都好 都係俄羅斯倫盤
無研究 無證據 醫生自己唔識就話唔關事
咩撚都你講哂
明明屳世界都話小朋友最多啪一針biontech
香港就逼鳩人啪兩針 遲一遲先跟返只打一針
佢嘅地位係改變唔到人哋嘅諗法。簡稱鍵盤軍師
邊個笑到最後唔緊要。最緊要我依家笑鳩你
邊個笑到最後唔緊要。最緊要我依家笑鳩你活在當下啦撚樣
我都知有呢班on9 仔,但係你睇番唔同時間既接種人數,好多人係條林鄭多次出手先去打,特別上年年尾中環好多公司都收到order 做野
宜家番工點
分分鐘要兩三年
撐唔撐到咁耐
其實支針就等於玩緊俄羅斯輪盤

你話10個打左死左5~7個 咁就好多人唔敢打

但宜家10個可能只有1個出事

d人因為唔敢反抗政府,又比政府d所謂抗疫理由說服到,再加上掩蓋曬d個案,就謬謬然就去打。

其實d苗撚,打左針既人。你地打左唔緊要,麻煩唔好用群眾壓力要人打。

無事又至何,有事你地個心都唔會好過
普遍身邊識既人真係9成9煮到埋黎
唔打要俾人炒先焗打
五毛發現 block
要香港人下一代死
你話如果佢地仇老都話叫佢地快D打快D死
小學生中學生都叫佢地打兩針真係等於直接叫佢地去死
打完又防唔到感染防唔到傳染
尤其嚮香港咁少確診個案既情況 仲要十八歲以下武肺死亡率低到咁
叫佢地打就算唔死人都好 中個風都有撚排煩
人地打完一世有後遺症多得你地班谷針撚唔少
死唔去先係異常
所以話批判思考幾重要,唔係專家講啲野就一定啱,自己用腦process吓先。public choice theory講到,所有人都會偏向選擇對自己有利既做法,包括專家。當某所謂專家由一開始唔偏好打疫苗, 隔咗一年就話疫苗正啊掂啊你就諗吓某專家既可信性先

唔係話專家講啲野係錯,問題係而家無accountability 抗衡到所謂專家既影響力,問責制都如同虛設咁,變咗專家講既就係啱,個個都要跟,咁你咪乖乖地做犧牲品囉
猿勇:對唔住,你要死
搵唔到原因 索性話唔相關ja
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞