租樓 笑到最後

373 回覆
219 Like 22 Dislike
u = jojo
已4層係手

都無人頭
何不食肉糜
首先你要有首期
咁你預唔預測到1月20日嗰日六合彩會出咩號碼?
你用依家嘅時間軸睇返20年前有意思咩?
你依啲說話係人都識講啦, 到你親身感受就唔係嗰回事啦
有能力輕鬆移民同有能力喺香港買樓嘅都係同一種
唔明點解佢覺得前者就好威 後者就要屌撚死佢
其實真係上少啲連登 唔好以為移民一定爽 外國一定好 香港就一定係最差
過多幾年睇下幾多人回流再講咩優越感啦
得啦 過多幾年睇下幾多人回流先講啦咁
為拗而拋, 我同你講apple iphone 領先業界3年, tsm 5年內無對手, tsla 業績仲可以爆發式增長. 你而家買完坐唔坐得定3 5年? 700, 再之前823, 業績同業務實實在在講哂俾你聽賺到錢, 你自己無膽無遠見就認係loser, 有腦都唔會用六合彩比.

aapl 以第一股買入黎計已經升左4倍, tsla 升左5倍, 700, 當年120蚊買入, 因為要用錢升左一倍賣出. 我六合彩就一次都無中過4個字以上啦
善用起底功能

2020 破產?
唔想太直接先咁講
事實大把人去完已經後悔緊/返左黎
不過喺連登講 啲移民撚一定話吹水/作故仔
片主呢d人唔會買樓架喇,當日100蚊而家300蚊點會買。

100蚊已經話唔值,300蚊點會覺得入市打倒昨天的我。

再講300蚊升到400蚊更加唔會買,跌到250蚊又話睇定d等200蚊...沒完沒了

再者,好似片主80後仲單身狗一年搬一次都係辛苦自己。如果有大有細又工人,年年搬真係攪死屋企人...

土生土長香港人唔同大陸人同鬼佬老來退休可以返鄉下生活。除左移民同埋住公屋既住到死果日即係點都要有個竇。而家唔係講什麼投資什麼一拆四五間,根本響香港生存就要諗居住問題,香港就係咁畸形。當然有堆人即刻話納米樓價外國買到幾大間了,而家講緊香港生存嘛
5毛回憶小子係煽動對特區政府仇恨?
小心領導打你pat pat
好奇一問你幾年內肉身同資產會唔會離港?
定係會長揸香港資產?
兒登邊有蠢仔
同樣問下你咁多資產你會繼續長揸定短期內變賣離港?想睇下連登有錢人對呢樣野睇法
好快又有移民撚衝入嚟問你點解唔移民
唔係個個人知道自己老竇老母有幾錢嘅
講左唔係留層樓比佢
只係留幾十個比佢
on9係香港住 係其他地方買?
宜家幾十萬淨係夠首期 佢咪又係要供30年做你地口中既樓奴

如果佢後生果陣識諗襯樓價百零萬果時上咗車先
後尾兩老筆錢已經夠佢還清按揭 有層供斷左既樓 可以打份hea工半退休

同一筆錢明明本身做到更多 偏偏要擺係度等眨值
租樓真係大贏家
牛市股神好多今年收左皮
05年仲恐慌啦 03沙士啲人唔敢入市 息口高
當年插水式跌到pk 大把人買樓負資產跳樓
當年係無咁貴 但係上車難過而家
近年發展商 政府 地主 都肯做擔保做到9按
aapl 今年就20%
tsla 今年50%
voo 咁簡單都20%

牛市股神點收皮? 有位又唔敢入, 平均成本法就厭賺錢少, 妖股股神就真係收皮啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞