租樓 笑到最後

373 回覆
219 Like 22 Dislike
明明Topic討論緊條友話租好過買
買得起幾時都係買好 其實冇指定係香港定係外國
個理論同樣可以apply落你移民之後嘅生活 兩件事根本冇衝突
除非你話你移民之後都係唔會買繼續做租租

事實你班移民撚就係九唔搭八 次次一有人講買樓就衝出黎話移民仲好 喺度答非所問
根本你個弦外之音就係想笑柒人 係啦係啦眾人皆醉你獨醒你好撚勁啦得未
我都想買黎住吓
但名下有半層從未入去住過嘅樓係父母住緊
唔想俾咁貴稅去買第2層
要甩名又係錢
想抽吓居屋又唔得
唯有做住租租先
準80後即係70後❔打咗廿年工唔會90後掛
買樓可以低息借錢

先有著數
哦, finance 730 係咪 AM730 個 friend 黎架
咁即係話又係 聖誔C AA 既出品,叫你幫趁佢買樓嗟
渣住部車真系好型好威

同你個個月做樓奴供樓迫地鐵咩
佢而家坐汀九未有地鐵
同埋個主角講到唔咁樣用 160 萬租樓,係學唔到獨立咁
掉轉講,當初係買左樓,咪一樣係自己一個人學會獨立生活,又有乜分別
每隔幾年又可以一樣去換樓升級,連每隔幾年搬屋既經驗都可以同樣擁有喎
咁講真, 養部閪唧ractis 都唔係好多錢姐, 問題唔關部車事嘅
條友似比業主迫走

條友無plan
夾租夾到女都無埋
唔好用弱智 扮想自由做藉口啦

明明每一次都係逼遷
想買樓?下世請早
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞