好想試下solo去露營

542 回覆
397 Like 48 Dislike
我非TG group人。
👍😆😆😆
就係想你返入去一齊傾🙂

miss u
我咪一直喺度!!!

你真係蠱惑

陳嘉桓細佬又痴撚咗線啦
https://lih.kg/2884440
我真係唔知喎!

人數+1係基本,我一個人去都會帶個二人營,多啲位放袋同相機
睇到笑咗
其實都係一個好好嘅經歷/回憶嚟
帶定本書去以防不時之需 (好似屙屎冇電話用咁)
好多都仲係MIC

Snow Peak, Sea to Summit 都係 MIC.

越南都開始有,當然有啲再高級啲牌子就直頭唔係亞洲做

好難避開MIC, thermarest睡袋都係MIC, 反而蛋墊仲係USA
有啲臺灣都有出,但又未必附合你嘅要求。

Sea To Summit 睡袋都全 MIC. 仲有唔少嘢都 MIC.

買得 Snow Peak,以為可以俾到全 MIJ ?

剩係個營已經唔得,硬食 MIC.

仲要 Snow Peak 好多附屬配件都 MIC, 3百蚊對和武器筷子咪又係 MIC.
我cookset全evernew, 仲係MIJ or MIK

所以我而家盡量用MIJ嘅yamatomichi UL+ Pad

我想換走d thermarest quilt用pajak, 不過又冇得一set咁
原來 Evernew 都有 MIK

唔係鈦嘅就係韓國做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞