好想試下solo去露營

542 回覆
397 Like 48 Dislike
咪係,要捉你洗鬼睇你係x位定官營,係睇佢心情同個位置漁記就唔就腳
捉都先捉官營露嗰班先,同埋多謝啲撚樣 share 啲取笑人哋係難民營嘅相片,跟住啲網媒同紙媒又拎晒去做新聞,漁記想唔做嘢都唔得啦。

成日笑鳩啲人係難民營,我仲以為香港人個個住獨立屋添呀,咪個撚個同其他人隔幅牆。
師兄 你同我想法一樣
我都好憎啲人成日都取笑人係難民營 又話佢地點點點點點
冇教養又盛 Facebook最多依啲留言 我都睇唔出佢地有高高尚品格 你咪又係去一塊地camp
經常放大黎講嘅唔係去既人 而係放上網屌佢地去既人
有冇見過除夕去昂x camp既人po過相
多數都係po 話昂x係難民營圖果班人咋嘛發大黎講
上撚晒報咁,班阿頭實震晒怒
下面想唔做嘢都唔得啦
個個自己圍內笑下咪算
Support you, Lomos
認真問
大家覺得沙灘燒地有無問題
發現大家好鍾意批鬥呢個文化好難頂
你面皮厚可以唔使理 其實
有人話岩 有人話錯的
掉塊蕉皮落山都俾人批鬥啦
當有人帶咗焚火台 又有人話無帶埋隔熱墊
其實做好自己咪得囉

當真係有人咁做燒地
咪友善行過去提醒對方愛惜環境 下次用返
唔燒都燒咗 影張相 擺上網批鬥完全無任何幫助
好多時呢啲留言都在露營谷出現,東X, 赤X 都有人講難民營嘅。

赤X,仲上埋東張閪望添

條篤灰撚,佢係咪原居民先?唔係嘅話有撚資格出聲呀?

早幾日經過村嗰間良X士多,人哋SET 埋鼓琴樂器搞BAND 表演,

有啲遊人經過完就話人哋係噪音,嗰度係人哋屋企家園嚟,條村人哋嘅,你只係經過嘅使用者咋,你有撚資格出聲咩!

咪講撚到好似條村自己有份咁。
盲目批鬥緊係難頂,但有時啲嘢要 是其是 非其非,好多人會覺得沙灘燒地唔會燒到草,所以冇問題
唔講燒沙有咩破壞先,好多人燒完啲沙之後嗰啲黑晒嘅灰燼根本就理都唔會理,甚至執返嚟嗰啲枯枝都就咁一堆堆擺係原位,本身個場已經唔大,燒完一撻撻之後變相咪搞到其他人要幫你執手尾
真係明明以前露營界係好和諧 見到新手帶漏嘢唔識用工具都會好樂意借或者教佢地

連登班大帝就乜都屌一餐 以為自己識好多野 但又唔夠膽屌問題嘅核心漁農狗
因為上網屌人可以企喺個道德高地丫嗎。

咪同啲保育撚一樣,日日上FB叫人唔好去邊度露營,呢班人睇到唔去嗰度,其他人睇唔到咪又係照去。

根本就治標不治本,本就係要官方開番營地先係解決方法,只可惜依家過咗個時機,爆咗疫情。

前一頁話人地上網批鬥唔岩
轉個頭係度圍爐屌人屌到啪啪聲
呢個回力標真係好正
燒完地唔撚執
結果成個沙灘都係炭銀腳到仆街
當面同佢講丫嘛, 上連登打字有西用咩?
認同你嘅睇法
尤其是麻煩到下一手嚟到嘅人

不過真好怕d聖人上身嘅人
係咪真係咁熱愛大自然呀
比起燒地 我覺得亂拋垃圾嘅人更可惡
沙灘燒地起碼到夏天一定會無曬
但亂拋垃圾 d垃圾分解唔到 有幾多人會順手執走?
有人都轉佐tg圍爐啫
掉塊蕉皮落山都唔叫leave trace 咁點先叫
呢個俾人批好正常喎
推 支持繼續公開X位
收埋X位正一老屎忽行為 大家都有權露營
反正玩爛個位唔關公開個個人事的 係無公德心既人玩爛
要屌屌佢地啦 我好撚大方開心share X位咋 唔關我事架
long time no see, 你仲有露營嗎
的確好耐無見佢, 好仔來
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞