好想試下solo去露營

542 回覆
397 Like 48 Dislike
等於用seatpad一定輕過任何一張櫈,唔關錢事。
樓主出發左未
獨camp /兩丁友嘅話舖塊Tyvek喺地躺平仲舒服過坐凳
貼近地面唔洗食風無咁凍 同埋覺得月亮椅都唔係真係咁好坐
我用175嗰支再另外加多1節,而且佢有30cm微調幾好
多事啦你!

Ching 你又換咗啦!

我試過俾人寸呀!
問我用隻輕營(所謂咋),做乜唔用埋 HMG 背囊呀!

買咗都好少用。

買咗短嗰枝
粗嗰枝成30mm 粗喎。

勁🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️
咪玩我啦!!

試吓其他嘢, 我呢度入邊一樣係

Akto, 45F羽絨睡袋, ground chair, 有張細枱仔,
一套evernew cookset, 有一套spare衫褲, 有goal zero + PiCharPaK pole, 其實唔係想像中要犧牲咁多嘢
最緊要夠暖, 夜晚好撚凍
唔用 enan 轉 Akto?
重咗喎!!

ground chair 係 Helinox?
最凍聖誕26-27都過咗啦。。。。
係. Helinox ground chair with zero skin 572g. 用akto因為red label. 最終會買多隻anaris yellow label. 咁有曬3隻label款唔同嘅營(拱形, 隧道同屋仔)
試下zpacks?
背囊唔吸引我。

營就有機會用佢
今時今日仲camp 真係痴撚線
比班撚樣玩到爛哂
一個人煮簡單啲都得啦
周街都迪卡儂
好彩樓下有凍肉鋪
CHING, 你咁勁,咁都買到張 Ground chair 個zero skin 係自己換上去?

red label 重啲,之前o記得佢有貨,都唔吸引我買。

anaris yellow label. 呢隻真係幾輕,好似o記都無見過佢返過貨。

而家都用緊. 配3大1細Pod足夠應付大部份情況. 一個裝營, 一個裝睡袋同瞓覺嘅嘢, 其餘所有嘢放晒落剩低嗰兩個. 至於hmg stuff sack, 我覺得可以唔使買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞