「環保」紋身師攞舊客idea當自己design

535 回覆
21 Like 1696 Dislike
好撚 on 9, 一係你就用幅註冊哂版權ge 圖叫紋身師跟住紋, 幅圖紋身師設計ge, 你又無買起個版權, 仲要跟本同你紋上身ge 唔撚一樣, 咁都唔比人用, 你傻撚左ar
用設計師正常諗法就係佢比左3個layout 你 ,你買左佢其中一個設計紋係身(如果你唔準佢紋係其他人到,使用權你要當時提出,當然設計默認左唔會再用),另外2個再同你冇任何關係,因為你冇買到,如果你唔準設計師再用,有機會要出多舊錢買斷個紋身既使用權,你冇咁做,人地紋係邊、放係portfolio 係佢既權利,如果下次介意要同佢講清楚啦
你都on9, 個圖又唔你畫。你有idea但無能力execute咪要靠人囉,咁人地畫完有啲你唔岩用無要,咁你有冇比錢同人地買晒所有草圖版權呀? 無呀ma
想睇人pk
推下先
唔想其他人紋又唔比錢買起其他草圖
之後其他人用左又怪人
瀨尿牛丸個產權係咪屬於白粉友?
下,新個圖好睇好撚多,你個幅中學生都諗到啦,新個幅細緻好多,元素再多啲緊密啲,你個幅求其上啲色,漸層又hea 陰影同冇一樣,最慘係平面到傻,但又要搞到好似都深淺咁,咪衝出嚟柒啦
最終都唔係你設計,講咩原素姐,份圖又係紋身師畫
白咭婆
紋得身都唔係咩好人
食屎啦八婆, 想圍爐
樓豬惡過mc經理人
On撚9 講緊你呀
唔識版權摺一摺啦
仲推緊
樓主真人一定係性格好撚惡頂嘅惡臭閪黎
樓豬已潛
唔好睇得自己咁重要
樓豬個朋友真係好惡頂
樓主上水未
紋身group有人想問你佢紋唔紋得海豚喎
啲官同啲差佬一個紋身都冇
一定係善心既好人
我果個係真係嬲!我就此成為咗人地情侶嘅第三者。
Pakwai
其實搵你紋呢個紋身,係我第一個
畢竟我係第一次,都唔係好識搵啲同我價值觀相同嘅紋身師

我第一次紋身咩都唔清楚你好多野又冇講清楚
我以為同紋身師傾過嘅所有idea都唔會再出現返係其他客身上
可能我自己都有責任問清楚
但你係紋身師係咪應該都有責任向客人解釋清楚
例如我第一次搵你紋嘅時候完全唔知改圖要加錢
一開始搵你design完個圖,之後搵你紋嘅當日
我去到你樓下你先同我講你記錯我要紋嘅位置
然後無啦啦改哂一開始傾嘅圖
本身一開始約時間紋,因為你又未畫好個圖之後又唔知咩事
前前後後改左三次時間,你話為表歉意會減$100
但最尾上到你studio,我唔滿意個圖話想加返啲野代表自己
你就係咁強調話加元素要加錢
但其實我都係去到你樓下先收到你突然改咗嘅圖
咁你最收左正價我就當你冇減到啦
同埋我就當我真係煩麻到人我都冇追究
其實成個過程好明顯好多野都冇講清楚

見到有紋開身嘅巴打建議我搵返高級少少,勁少少嘅紋身師
我好多謝佢地嘅意見🥰
畢竟紋身對我黎講唔係一個普通嘅買賣,唔似賣菜咁簡單
我會之後會搵啲專業、有自己原則同埋會解釋清楚嘅紋身師
仲有感激理解我嘅人

*同埋不解你會驚我會令你身敗名裂
如果你係完全冇錯嘅
我呢啲小薯講左啲你認為有誤導成份失實嘅說話你又洗乜驚
一開始交連登都只係想比大家討論下比啲意見
而唔係去公審你
仲有連登啲相係我唔記得遮你ig ac就比左我個friend
所以你一開show我電話Number同我個名出嚟我都理解嘅
今次當係汲取教訓,以後會慎選紋身師😥

*btw 同所有人講番聲
我從來都冇話過唔俾佢用番月亮同海呢兩個元素
咪自己理解錯誤之後再抵賴落我度😂
我由頭到尾想表達嘅係!
-我唔希望佢用番溝通咗嘅idea落第二個到

PS.
我唔係潛水,只係你地全部將重點放錯晒我都廢事一個一個咁樣答,所以我依家一次過回應

仲有Facebook嘅post唔係我post上去
唔係諗我係咪要喺第二個地方求認同
除咗連登之外所有地方嘅貼文我一律不知情

其實我都唔係為咗得到咩支持
我只係想解釋返、然之後我應該都唔會再覆

多謝晒
樓主?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞