[重要!!] 打針時要叫姑娘抽下支針

222 回覆
18 Like 157 Dislike
包皮得唔得?
你去私家或者有醫生肯override咪得囉
或者你係醫生 好似袁國勇咁 咪可以自己打囉
我由頭到尾冇講過自己會打
我堅持唔打既立場到而家一直冇變
以後都唔會變
借個位插住先
冇尊嚴嘅人係度笑其他人離地
勢鳩利自己唔打 但你係到說服大家逼個護士改route咁做 仲叫大家錄音記錄做鳩護士一獲
到時巴打們上新聞係唔係閣下負責?
我都想問你訓醒未
其實,你唔識就收埋自己,唔好出黎柒
呀叔打過約百支(其實應該都過千支針)
打IMI 唔抽針,就唔係打IMI
有幾百種針你揀,你都幾難用到一隻岩岩好抽滿既針去打
同埋,你要抽4ML 咁計,你正常都起碼拎支5ML針去抽藥
你自己都覺得份糧/份工重要過自己條命,咁仲有咩好講。
打左就一世,邊個知支針有咩長期副作用,三五年後可能D副作用先出現
人地可能真係為防疫而打針 你做咩要笑鳩人地?
IM injections should be given with the needle at a 90º angle to the skin and the
skin should be stretched, not bunched. Deep SC injections should be given
with the needle at a 45º angle to the skin and the skin should be bunched, not
stretched. It is not necessary to aspirate the syringe after the needle is
introduced into the muscle
(WHO, 2004; Plotkin and Orenstein, 2004).

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/147915/Green-Book-Chapter-4.pdf&ved=2ahUKEwj_ueWJ1pj1AhU-g_0HHWfbARIQFnoECEIQAQ&usg=AOvVaw3XsBosKTC-ZUzkUC7WGi7w

我以前學就咁學,要我突然搵source 都有啲困難,google 就算
錄音係做唔到護士㗎
因為佢根本冇違反指引
保留紀錄我都講咗係in case第時有事要追究可以拎返出嚟 比大家知道發生過咩事
而就算有鑊要揹都唔會係個護士揹 而係成個醫療制度
邊個笑邊個先
家母早期睇新聞影啲人打針話啲姑娘求其 得東張幫李家仁打果個做足有抽
所以佢打個陣特登叫人記得抽

近期佢帶屋企人打又提人抽
佢話條友覆佢依家指引有寫
so應該要抽的
一 呢個係你嘅解釋啫,對我嚟講,你係一個網友,佢係真正係接種中心做嘢嘅人,佢咁答我就信咩㗎啦
二 鬼叫袁國勇自己都唔係肌肉注射啫,大家係迷信權威㗎啦
咁你都識講個護士無違反指引,即係佢唔會同你轉其他注射方法,跟足固定程序去做

咁你叫人錄音做咩?同埋你係打針哩個過程上追究啲咩?
咁你都係一個網友 更加好明顯你咁係呢行 點解係無evidence base下要希望大家搵醫生打皮下 搞到個個誤以為皮下好啲 個個都要求轉
如果你係信接種中心嘅人 咁應該信佢得肌肉注射打
唔好令人誤會
未知可以追究啲乜 但紀錄越多對自己越有利
一直想知呢個原片係咪支那
如果嗰種 antigen冇變*應該*照舊,科興嘅唔評論
我一開始就係講,姑娘同我講得肌肉注射冇皮下注射
係有人講要搵醫生先可以轉皮下,咁樣咪希望佢哋搵到醫生同佢哋轉囉
咁逼,而且條女張凳係有殘體字
除左食緊抗凝血藥之外 根本無必要叫人轉
仲要無evidence base情況下希望人地轉route 搞到啲人係又轉唔係又轉 唯恐天下不亂
樓豬上網google就當自己係醫學權威
袁國勇用自己嘅專業繼續愚弄大眾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞