[重要!!] 打針時要叫姑娘抽下支針

222 回覆
18 Like 157 Dislike
IM定IV
識 唔代表有權咁做
護士無權咁做
比藥其中一樣要對嘅係right route
亂咁比 比錯左 都係醫療事故
只係為咗呃學生打
Im sor

無錯,猿狗自己嚟
For ref
講就係姐
Subcu? 糖尿針 epipen
日日打幾百個咁得閒抽

嗯嗯....
咁係咪每個打針護士...(?) 都可以做到抽針呢個動作先...??
thx
幫人打咗成日針係咪個個都咁集中做好哂啲步驟先
全日不停重複做一樣野一定會唔集中
其實正常都係肌肉注射,你唔放心咪叫個護士啪係你屎忽度

利申:唔會打
叫醫生開單override 咪得lo.
wtf
無論係姑娘定係醫生 佢都係答得衰嫁啦
答左你
一 要轉route,點都係要醫生開,護士無權
二 無必希望大家轉皮下。轉得皮下係有原因嘅,唔需要係又轉唔係又轉
意外,冇嘢既
政府逼針你一定要打?你絕對可以唔打架睇返閣下既舊Post 同立場你應該係堅持點都唔會打針 仲有位巴打問你如果加拿大搭交通工具要打針咁點算 你話咁就堅持渣車 點都唔會打針嘛 點解而家立場又會轉得咁快?

我想講既就係 你身處係加拿大 住係加拿大就唔好係到開Post提人將打針位置個責任推比個護士到 搞到對方大家都難做 人地護士都係打份工 跟足指引 點解無喇喇要硬食個責任上身?
Aspiration before injection of vaccines or toxoids (i.e., pulling back on the syringe plunger after needle insertion but before injection) is not necessary because no large blood vessels are present at the recommended injection sites

https://www.cdc.gov/vaccines/hcp/acip-recs/general-recs/administration.html
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞