[I/A]Pokemon Masters EX (92)| 寵物小精靈 ★珍鑽神獸大混戰/新年電次&娜姿賀新禧!★

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
咁之後咪ex唔到要用私伙金券
係呀最慘私伙都唔多玩得一個月…
巴打點入坑?
自己刷首抽, 定多石號?
9張金卷對新玩家都幾傷下
仲有幾日出新mode
整理咗新餅技受惠者名單
詳細餅效果參照serebii/bulbapedia

3星 Deluxe 餅:
Move Gauge Refresh 2: 暫不推薦
Revenge Boost 4: 暫不推薦
Weathered Warrior 3: 沼/蓋/固/草伊/冰穿
Super Powered 3: 不推薦
(剋屬2000用Supreme Entry更佳)
Head Start 1: rotom/卡比
Adrenaline 1: 眼/土龜/hoopa/火蛾
Interference Immunity: 小刺蛋/眼
Status Immunity: 小刺蛋/眼
Healthy Healing: 不推薦
Supreme Entry: 任意剋屬strikeEX打手

2星 Deluxe 餅:
Speedy Entry 2: 豬/斑馬/鯊魚/梟/光龍
Sharp Entry 1: 艾朵/水伊/鋁龍/梟
Grand Entry 2: 艾朵/水伊/企鵝/水馬
Sentry Entry 2: 魔人/輝夜
Fierce Entry 2: -
Wise Entry 2: 魔人/土龜/大劍鬼/幸福蛋/水蛛
Pinpoint Entry 2: 沼/黑裂/廢鱷/火狐/曱甴

雖然因為有鋼鼠, ww3配打手都幾百搭
但大部分打手暫時都係hold住cs2好啲
優先升自帶天氣嘅打手
MGR2配啲自帶vig既sup應該幾好
土台龜夜巨人個啲
自帶vgl嘅坦
用單防entry效果好啲
其實唔太建議拎 3星Deluxe餅餵坦大部分都係攻擊skill
380幾都未中
entry系列我覺得比坦麻麻 隊友又唔受惠
不過要刷都係刷天氣打手先坦要等多等多幾個月
我諗法係補返隻坦缺嘅buff
例如 土龜
靠自己得+6防 +0特防
+0同+2差咗1.4倍
依家又好多關要用晒雙防
+0上+2可以生存耐好多

btw 加多行

1星 Deluxe 餅:
Pinpoint Entry 1: 沼

我應該會allin 1星新餅畀沼
睇咗條台仔介紹片就開始玩
個陣唔知有多石號 就咁好好彩抽中三幻神就開波了
有冇抽到伯母同課金?有就算數啦
冇就依家可以考慮下買個多石號轉生

中左安慰獎
351/400 繼續0竹蘭
有伯母了 應該唔會轉生
唯有慢慢玩慢慢儲啲野返黎 唔該巴打
連續2次日抽出彩
然後2次都係夜巨人
神奧池連續5次出草苗龜

屌佢老母

隻倫琴貓差一隻拍3都唔撚俾埋我

300石新年奬就有我份

屌你老母DENA
不嬲識讀心
之前邪惡組織關都篇送左好多關都卷
我伊貝同大比鳥上左拍5, 胡迪仲係拍1
格梗打
BP報數
8890到底邊到拎漏左20分
可能有陣每日20bp關打漏咗
打漏咗一星期7500 + 第一日打咗初級
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞