覺唔覺mcu 角色能力設定好奇怪

184 回覆
231 Like 78 Dislike
Iron 遠攻玩近戰
洛G 法師玩刺客
美隊 坦克玩鬥士
Dr 法師淨用初階技
一個考到mit嘅高三高中生數學叻過一個做咗野起碼十幾二十年嘅外科醫生好出奇咩..
其實要討論反應能力呢個點
所謂天下武功唯快不破 出招避招 都係講速度
ds魔法係勁 但肉身肯定比唔上spidey 呢度已經輸蝕 spidey仲要有蜘蛛反應 機戰嚟講道係等於每回合開住集中打 ds輕敵+冇諗住落死手係真 但spidey都肯定冇諗住落死手 如果唔係一swing近身一拳轟落去ds都反應唔嚟啦
下忍先最好打喎
不嬲都係花生片

咁認真做咩
跟漫畫
hulk拍一拍手套戲已經可以完
全部隨時可以改變
只要劇情需要
鷹眼單手都可以殺死thanos
認真討論角色能力=on9
真係認真分析
講到似層層,可以去推敲到咁
其實全部都係睇完結果之後格硬鳩解
魔法袁國勇
唔講留手依類弦外之音/腦補嘅嘢
嗰頭先話完鏡象世界我揸fit
十分鐘後就俾GG仔軟禁
佢可以打死邊個😹
成架船都拉到,成棟樓撐起,數打唔死邊個好似易啲
有幾怪 marvel一向都係咁
不嬲mcu同漫畫都係想點吹就點吹㗎啦

Thanos 毁滅全宇宙都試過所有天神族同生命法庭嗰啲都唔夠打
但其實冇手套嘅thanos做到啲咩
你當係有智慧有領導力有戰鬥技巧同再勁啲既hulk
最好笑係明明tont stark 一早講左自己係mit 有connection,peter parker 都要考得咁辛苦
乜你係地球目測到光速....?
唔係想挑骨頭, 但呢個係設定上太矛盾而令人覺得好突兀既例子
金應該係唔同timeline?
1. 永生(比death 詛咒)
2. 就算冇手套,打爛仔交都可以輕鬆打贏hulk
3. 智力Tony Stark都唔及
4. 精精力點滿,同埋其他超能力

有一期攞埋宇宙之心就直程全宇宙都唔夠打(除咗作者OAA)
要自殺先完到個故仔
套套作品都係咁架啦,jojo都成日食書啦,火影套垃圾直情講都費撚事
我屌埋你老母老豆家爺仔乸先够
Cap 喺韓國比Ultron死光射心口都無受傷咁啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞