[CityU] 又一城大討論區 (31) 俾多幾個禮拜sem break 我得唔得

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
城大學生初步確診曾與郭位同場 校方指有戴口罩

城市大學一名學生初步確診新冠肺炎,該學生在本月11日工學院一個活動,擔任工作人員。根據城大網站資料,該日同場出席的包括城大校長郭位、副校長李國安、工學院院長郭大維、學務長鍾樹鴻及創科實業有限公司創辦人鍾志平等。

城市大學表示,大學今日接獲通報,一名工學院學生對新冠病毒病檢測呈陽性反應。該名學生於1月11日出席一個校內活動,當日所有與會人士均全程戴上口罩。

雖然活動在近兩周前舉行,大學會根據衞生防護中心的指引作出跟進,並在受影響區域進行消毒及清潔。相關部門亦已通知當日出席活動者有關事宜,及提醒他們進行檢測。
有冇人知係咪有個exchange programme 係今個月28號deadline ?
搵極都搵唔到
錯過左first round 想去exchange
上geo/自己college睇仲快啦
2個睇左 就係搵唔到
睇goop 啲人話係有2個exchange programme
唔知你咩college 但cb嗰個好似今日截
更正返係 Institutional Level 唔係 College Level
屌點解仲未online
葵涌同學仔黎同大家f2f啦
普通傷風感冒講到世紀絕症咁話要停課,成班東亞病夫
普通傷風感冒講到世紀絕症咁話要停課online,成班東亞病夫
個個唔係指要compulsory test先可以apply?
Online未?
城大又贏

有人中左都照f2f
郭位係咪比人送左去隔離定訓左

聽日有堂要翻去上
轉頭同班中左 就準備糟糕灣過年
城大贏咗
睇下prof 有冇話mixed mode
無,今日上堂話可以email申請 tutorial 用zoom

到晏晝又話好多人申請 但學校未宣佈f2f
所以真係有需要可以再email佢拎special arrangement

我估都係比嗰班住葵涌嘅人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞