[CityU] 又一城大討論區 (31) 俾多幾個禮拜sem break 我得唔得

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
夠窮要求應該低少少,佢有啲獎學金話就3以上就得,事實上要幾多我都唔清楚,夠3都可以試試
通常都係financial need既優先
如果冇活動/服務就唔洗填 照交
重唔重要就視乎獎學金既requirements
(有啲要你展現到leadership skill

但個人覺得應該都重要
因為當大家既gpa都差唔多分嗰陣
就係靠其他條件取勝
有錯請指正
Scholarship多數幾時出結果
想知canvas幾時先update啲course
drop+add咗各一科,已經一日有餘,都仲未update
舊嗰科仲係度而新嗰科仲未見到
舊個啲喺all courses到熄左粒星佢整走佢啦
thx
但新course大概幾時先會有
唔係好知 我好少drop科
Canvas自己寫話add完嘅第二日朝早囉
如果要上堂都未有就問其他上依堂嘅人攞link同入面啲notes先,問題唔大的,除非你個科要用canvas 分組
唔該咁多位巴打
namelist 都冇 點搵到reg咗嘅人出黎
同埋係都問instructor攞/解決問題啦
三唔識七叫人比notes+link你點知你係咪白撞
咁依個世界唔係得direct搵一個人依個方法嘅,有frd係入面讀又得,係goop到搵人幫都得,真係搵唔到咪搵lecturer囉,當然你可以第一步就搵返lecturer啦,全部都係方法嚟㗎喎
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞