屯門樓討論 (24)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
其實係想投資搏升值。本身住開屯門。想睇返呢頭咁解
認真咩 兩房都有?
我見網上盤通常1房only
原來係咁 唔該晒
師兄有冇話覺得三寶邊個比較好?
定係都係睇樓齡?
我自己都覺得錦華最好,不過好似會貴少少
想問吓點解時代最差?係因為咩問題?🤔🤔
有道理
本身都諗住過完年去睇多幾轉
三個都睇過,海翠睇落最新淨同方便,樓下就係輕鐵站同巴士總站,幾正
邁亞美都OK,但係聽講漏水比較嚴重
慧豐園就距離輕鐵站同巴士站都有段距離,日日返工放工應該都會幾辛苦
啟豐又係方便,樓下個商場雖然舊咗啲不過都幾多嘢食
有冇睇豐景園?
好多住户都打通做一房
新手置業,得60萬首期,人工得26k,今年希望應該有得加人工掛。
預350M 屯門二手三寶果d樓,
睇過兆禧有個盤348M, 銀行估409
因賣價低於市價咁多,想問9成首置有冇機會唔批?

另睇左利寶,多寶,屯門中心大廈都係350M左右,請問仲有冇其他地方咁上下價呢,謝謝
60萬首期係咪唔包雜費?同埋三寶呢啲多多少少都要預啲錢執修喎,可能仲要隨時夾錢大維修之前追post話三寶入便萬寶最好,等原區師兄分享多啲
如果單拖無人幫可能預鬆多十零廿萬穩陣
三百幾萬不如等下先,儲下錢,格硬上d 質素唔好既就無謂
廢閪3寶真係咪搞 落街成堆濕貨野 見到都唔開胃
60連什費,當然都預留返多10萬自己調動,完全冇諗過搵人幫架
我本身帶左票,好驚9成按揭做唔到

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20220108/bkn-20220108080048788-0108_00842_001.html

銀行真係會唔批?因為賣價低於估價太多?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞