點解Anson Kong棒極都紅唔起

956 回覆
1605 Like 90 Dislike
阿jer 喊哂
其實阿jer 攞獎點解要講sorry
真係咩?
其他5個上弦都分別有女性朋友好鍾意,唯獨ak完全無聽過啲女提起過佢個名
咁樣衰咪玩啦
個post 睇到呢到
證明第一印象係好重要
大部份唔鐘意覺得佢好mk既一定提起佢黑面事件
Jer把聲係好
但公司因為咁就比啲難到阿媽都唔認得嘅歌佢
唔係次次live handle到
其實比一般難嘅而佢又完全handle到都充份顯示到佢係實力派藝術派
希望公司善待佢
男人點解唔鍾意得男人?
見佢做節目鳩吓鳩吓咁
基佬先唔鍾意AL呢類
上弦六都係上弦
AK同MC雖然都係MK風
但AK係地盤跟車泊車風
MC係老爛蒲精風高級啲
電視唔講得粗口古咩惑仔
又兩頭唔到岸
鍾意佢個樣man 但性格有時傻下傻下咁 玩遊戲又好認真
我覺得佢係偏向啲人會慢慢欣賞佢同鍾意佢,instead of會突然爆紅嗰type

AK中五band5爛仔格
着起名牌都唔高貴
好撚貼切
咁tyson呢
點解有紋身就無得拍
電影版都冇乜粗口最多咪仆街冚家剷
樓上果d除左話佢個樣串同mk仲有冇其他有力啲嘅point
Anson Sham
其實換個角度嚟講,呢個就係點解佢唔夠紅嘅原因

你做藝人要紅唔係講兄弟情,你自己無嗰種想獨佔個舞台表演畀人睇嘅心,咁其實好難喺solo後突出自己

同埋有時未必係佢想兄弟情所以合作,而係佢無能力獨自handle好一首歌,所以要靠合作搵火花,或者減輕個負擔

就算Ian作咗首蝸牛畀佢,但紅嘅係合唱版

虎道門如果無lokman,成件事一定差好遠

點解佢個人作品一直紅唔到,呢點本身就係一個大問題

利申:講事實非hater
其實mirror入面講樣既話我覺得最靚仔係佢
個樣好local
不過就硬係有種鐘意佢唔落既feel
可能真係差運氣彈唔起
反而我想問點解AL會紅過佢
Jer 話下年出d chill d 既歌,希望難度正常d
佢d 歌係for 人聽,唔係for 人唱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞