[リトグリ] Little Glee Monster討論區 (2) manaka生日快樂

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
manaka會但係要d時間,
夜d再聽清楚佢地講d咩
manaka想solo可能係其中一點

但可能三個養全家真係sustain唔到咁耐

嚟緊最難接受應該係新member, 但冇新member かれんMAYUアサヒ又唔知頂到幾耐

點都好
都會尊重五個人嘅決定
雖然絕對唔想呢件事發生
估唔到…..
BNW Tour 係最後5個人嘅Tour
SINGS 係最後5個人嘅歌
就算有新member 加入,都始終都取代唔到芹奈同manaka 係我心入面嘅位置
即使新member 唱得幾好,都一定會同芹奈manaka比較
對fans,舊member,新member 都係壓力
可以嘅話唔想見到紅2代、藍2代、紫2代
manaka 同芹奈響我心都唔會取代到

五個人嘅リトグリ永遠都係五個人

(我今日唔敢聽五個人版本嘅歌)
之前佢地四人上綜藝節目夜會時,都比有吉笑係咪好似kat tun咁由6人變到3人組合⋯點知比人講中左

真係笑唔出
估唔到真係出現最差既結果。。真係喊到收唔到聲

睇返都唔開心
好無力。。
好既唔靈 哭𠹌咗
見到唔少人因為manaka同芹奈畢業,放棄追Little Glee Monster,
我覺得不如全部畢業仲好
始於都最鍾意manaka 我相信唔少fans 都係
之前麻珠走左,我都有諗過如果邊個再走左我會唔繼續聽,第一個都係manaka 但聽耐左其實唔想任何一個走

我都好明白個啲ガオラー畢業既人既心情
但仲有原member 係到都仲可以懷念good old days
希望之後有機會重組 日本好多組合都有重組
雖然我最愛嘅都係manaka同埋五個人嘅リトグリ

但芹奈+manaka一齊畢業
相反我覺得作為ガオラー更加要支持留低嘅三個人

MAYU+かれん+アサヒ一定比我哋更加難受

其他好多團體有時都有啲fans唔係團粉, 鐘意嘅人離開自然會脫粉

宣佈畢業同時宣佈招募新成員亦都可能引成部份fans不滿

但我哋呢度只少會繼續支持新嘅リトグリ, 懷念舊嘅リトグリ, 支持cat march, 支持芹奈

最緊要咁多個人身體健康

上一次有呢個無力感係Yui宣佈退休 (雖然過咗三日變咗Flower Flower..)
但呢一刻我依然懷念緊當年嘅Yui…
睇晒5條片其實都幾難頂,アサヒ個樣仲似係喊過黎
其實呢次都幾傷下,同本身期望嘅落差實在太大
冇join fans club
想睇又唔想睇
仲未係日本睇過live,bucket list多左一樣做唔到既野
巴打我連2018年香港果次都冇去
今日仲要係 音楽の日 生配信
仲有埋Paravi….

痴撚線
仲要3個人唱ECHO
要佢地三個呢一刻帶住笑容去表演真係慘無人道

アサヒ真係會即場爆喊

仲要睇啲電視台個款一定會響佢地唱之前剪一段畢業summary… 屌, 諗起都想喊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞