[集中討論] one piece 海賊王 第1034話 山治VS奎因

216 回覆
14 Like 4 Dislike
人妖拳法都唔知學左啲乜
但山治把刀都唔會傷人
但op既見聞或係需要時先出現,有時好好有用,有時廢都出事
山治係勁左好多既,但想睇新絕招囉
山治完全冇專精見聞嘅感覺
招新技純粹大火啲,好低質
自己睇番錯別字多到
前面咪有人講,高手過招見聞係門檻,
見聞不止加閃避,仲有加命中。

唔係你識避就避到,人地都識預判打中你。
見聞差根本打唔中人。

見聞差距好大
好似偉哥打山治咁,山治避鳩晒佢D攻擊。
路飛打卡2都係一樣,初頭打都打唔中。
路飛有預知未來,一樣都會俾凱多/卡2命中

山治避唔到Q,証明Q見聞都好勁。

避到招係見聞層次有分別,
不停避唔到對方係因為大家都有相若見聞色。可以預判對方的預判,命中對手。
流櫻=武裝色霸氣

進階武裝色霸氣=隔空打牛,破壞內部,隔空防護

霸氣纏繞係少數霸王色擁有者可運用在武裝色
山治係咪未試過回憶加強
最多第一次出月步諗起比人妖追
但路飛同契仔大把貨
你話山治回憶返以前紅腳赤夫教過佢邊招都好呀
冇啦, 到依一刻都唔用人妖拳,
之後作佢識就好bug, 解釋唔到點解之前一直都唔用。
用紅腳D招,打四王左右手,真係有用???
諗都諗人妖王啦

但人妖王個背景同佢家族666比好似差咁D
學習人妖拳法係為左增加廚藝
人妖島=少林寺=中國廚藝學院
回憶吹到紅腳曾經係足技第一咪得大把野可以後加
契仔霜月村師父個背景都係和之國先講返
太醜怪唔想用
和之國鎖左國冇人知契仔師父幾勁
但如果而家講番紅腳好勁又有啲唔合理,加上好似紅腳好似話過偉大航道大凶險自己征服唔到?(記錯勿屌)
屌 你就咁講已經覺得好好睇
Fanky之後回收套甲
升級到可以射Laser
Iron Man射電磁炮 咁
吊打黃猿
今個星期休刊?
紅腳我當你樂園打橫行,去到新世界咪又係無名小卒。
何況對手係四皇左右手級數,幾乎係一人之下。
紅腳點都唔似做到呢個級數啦
Yes
紅腳連廢柴三人組都唔夠打啦
邊度打唔贏?
你係咪睇動畫
動畫組好多時自己加設定
真,霸氣都唔撚識,
娜美烏索普已經可以屌打
點睇山治fans成日話山治避到卡二糖豆
明明卡二識預知 知大媽團隻卒開槍唔會打中山治

山治見聞>>>>>>>卡二見聞
用呢個說法,我試下兜,唔一定岩

山治收到消息係知大媽團會殺人,所以當刻係開晒見聞去閃避。

卡二係偷襲,就唔知山治知道大媽會殺人,所以冇開預判山治預判。

呢一獲係以為有心人裝冇心人,可以十拿九穩,點知對方早有準備。
--------------------
當然,亦有可能如大家所講,係山治見聞已經勁到可以同卡2比拼,又或者山治預判到卡2個預判
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞