[集中討論] one piece 海賊王 第1034話 山治VS奎因

216 回覆
14 Like 4 Dislike
CS 開穿牆cheat
其實係 契仔一路都型 無柒過 ,重傷啪藥打King 醒覺埋霸皇色 比閻魔抽霸氣都照頂硬上 命都唔要咁幫路飛 打king

另一邊山治怕好似啲兄弟咁失去感情就唔用套甲,如果佢有為咗路飛為為海賊王 有成為失去感情嘅戰鬥機器嘅覺悟,相信會型好多。

我本身都好鐘意山治 諗埋藉口 就係 當失去感情後 會連搵到all blue 嘅感動都會無埋 路飛都唔會想見到山治咁。

不過其實由兩年前就已經知咩料 草帽成員 每人都比熊拍去同自己能力成長有關嘅地方修行, 係尾田懶好笑咁將山治拍去人妖島 老實講唔覺班人妖可以令山治變到有幾勁 煮野食勁啲囉

但契仔就跟世界第一劍豪 咁就知咩料啦

山治宜家唯一希望就係 有咗外骨骼 就唔怕身為廚師隻手好重要唔傷得嘅制肘 橫掂又硬又超回復 用雙手 好似司法島架火車咁揸起把刀 超越契仔成為世界第一劍豪
https://www.youtube.com/watch?v=chsXTmRk1-o
3治想型既時候真係好型
老實講,山治人妖島加強得勁過契仔喎
山治差唔多全隊隊員升級最多果個

廚藝上升
長開見聞式避人
武裝色又學埋,
練月步,可以飛
速度大幅上升

山治2年間學野仲多過契子
應該係伽治嘅基因改造,同霸王式霸氣啲電唔同聲效
廚師隻手係用嚟煮嘢食,喺架車係對啲意粉佬先用手
唔係可以攻擊內部破防咩?
尾田擺明玩鳩山治
蛋糕島全部食物超人系
全世界估山治年點用廚師身份打柒佢地
點估到最後連一場正經打鬥都無
作為山治粉真係越睇越谷氣
真係睇到屌哂鬼
想buff山治就應該一早係蛋糕島做啦
好過依加一件就鎖血打贏頭馬
一件就全場掛機整件蛋糕害死自己人
你比我寫就一定係山治做主角
比佢上甲同路飛一齊打年糕佬
一齊升級一齊練預知未來
SBS寫到明山治勁見聞色
直頭要比山治快過路飛學識預知未來啦
再用廚師知識剋死年糕佬
求其諗都諗撚到
惡魔風腿加熱年糕令佢變質硬化
令佢速度變慢加無得靠變形避技咪得
想要比路飛尾刀仲易
再加多句我相信路飛可以搞掂
轉身好撚型咁去返鏡外對付大媽
整件蛋糕好食到大媽暈低幫隊友斷後
一個人間接搞掂哂四皇同頭馬
我就唔信尾田諗唔撚到
擺明有心搞柒山治
不如你去畫蛋糕篇啦
合理過鎖血路飛好多
想寫個食物為主嘅篇章
又唔比廚師身份嘅人發威
成個蛋糕島浪費哂
2年後一出場
路飛避果啲大熊複雜機械人既激光都好型架
之後俾卡二既見聞色屌打
咁大個篇章除左煎pan入隊就係得路飛升lv
sor無記憶
中間山治開新技, 話係Queen做果細細格剪影係邊到黎?
其實中間打打下去左食野都好唔合理卡二咁認真撚
單純拖戲
流櫻係和之國對霸氣嘅叫法

豹爺教嘅隔空打人係霸氣其中一個技巧,即霸氣纏繞,將霸氣流動到身體外包住自己身體

內部破壞係路飛自己從雷利領悟出嚟嘅另一個技巧,將霸氣流動到對方身上進行破壞

然後路飛再從凱多領悟出將霸王色當武裝色用,最終出現咗嘅就係能夠內部破壞嘅霸王色霸氣纏繞
山治以為自己打女人
用唔用戰鬥服真係小事,但起碼比個原因,比格Flashback 都好,諗下約定都好。但最後係乜柒都冇,只係一句唔要冇感情就踩爆左。但過兩話就比契仔四五flashback 去回憶去強化。
山治老豆當年嫌佢廢冇力量先唔要佢
如果蛋糕島太過描寫山治武力好勁耐救到全家
反而證明唔到佢老豆錯
相反係寫山治用佢老豆覺得冇用嘅野,例如善良煮野食救全家

我諗因為咁所以唔寫山治有場打斗掛

利申,一直覺得安排一場速戰速決打歐文一啲都唔過分
打大媽啲仔女用刀用廚藝,又唔係用武力又寫到有用打低對手,一樣效果,根本睇你點寫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞