[集中討論] one piece 海賊王 第1034話 山治VS奎因

216 回覆
14 Like 4 Dislike
喺重要角色手上,劇情有需要自然會buff
想嘅熱過熔岩都得
所以薩波都唔見埋
比7治型返一集啦,唔好一味屌佢
呢排睇jojo

終於明白睇海賊王都係唔好討論咁多戰鬥呀 戰力呀

當睇金庸小說咁就fit晒
咪就係因為有班以為得霸纏先打到凱多嘅人先要提返流櫻呢個字囉
山治唔經唔覺都已經艾斯lv 艾斯早兩年出海 睇返只係最惡世代lv
薩波未食果前都第2把手
武裝加外骨骼變黑色嘅火焰都好呀
而家除咗啲火變大咗之外乜都睇唔到有變化
其實路飛上到頂,未用霸纏,只用隔山打牛果招,武纏都破到凱多防,傷到凱多了

點知路飛俾人打完一次,領悟埋霸王色混入去,再睇契仔果度說明,

我諗霸纏做得好,應該就可以了減少霸氣流失,做到四王咁樣,長期有霸氣用極都唔會乾。

我諗武裝硬化加霸王色,就可以長開到好似大媽凱多咁
呢一集嘅戰鬥應該喺蛋糕島就要出現
不如成個人著火變超西咁仲型
真係將見聞色用到好有效果
應該得年糕佬
見聞色最深刻幾part之一真係雷神,範圍內感知衛星炮
之後係卡二個度,戰鬥中對單運用到極致,快到未出招對方都完全反擊到

個人最鐘意係烏索普炮狙嚇細路個段,試諗下無啦啦戰況激烈,唔知邊度飛粒子彈埋黎
如果係有一定戰力下既人再加埋咁既見聞色,成件事真係一瞬間就成定局
尾田驚山治打完幹步懸賞去左4-5億高過班超新星船長同契仔,做唔到平衡。
依家要升都要同契仔一齊提升
見聞色應該唔係好多貨
武裝色畫到黑色就叫用左,
見聞色要編排, 往往成場打鬥要圍統住個concept
除左"分心"仲有咩好解釋, 繁係有感知能力既角色中得招都係分心
想問下山治話係queen搞到佢身體咁

係幾時發生同埋做過啲咩

完全無印象
3治年
見聞你可以命中人,人地都可以命中你
你可以閃到人,人地都可以閃到你
2年後見聞色名場面係得卡2同烏索普係德島狙砂糖
仲有路飛教豹叔預知未來都好正
火火果實的詛咒….食完仲廢咗
Stampede 的時候 薩波都係同煙佬打和
可惜又未去到好岀名同一野就記得
同幫豹預知未來太近 無打砂糖咁深刻
2年後全員buff但戰鬥差墨有啲少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞