BanG Dream!討論區[29] 希望6周年推得爆呢個po

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
同埋講真音驚本身都趕客 隻隻都係咁咖啦
你鐘意刷音驚既咪玩

現地班班尖狗直頭排隊係玩pjsk
打錯字headbang先岩
歌來來去去都係果幾條友作,作咗咁多年都仲有行貨出到已經算係咁,來來去去都係咁聽得多實冇咩驚喜,所以先會搞計劃揾出面人寫,同埋間中都出到一兩首唔同啲嘅歌
不過我最佩服都係作詞果位,除左PPP啲歌以外嘅歌差唔多全部都係佢作詞
睇返PPP time lapse之後
light delight b.o.f
二條彩虹 kizunamusic returns
再後邊個d都廢事提

反而係r團就真係因為頭三單係有利息
沉太耐
Roselia 4 5單係oneness 同軌跡
3單後冇好聽根本唔成立
仲要第6隻R 先換人 要講摺都係六單開始
開場直接新歌正wo
同埋拉斯維加斯個首都正 雖然上次冇唱

mygo首影色舞幾正
我係聽到ringing bloom所以入坑
間唔中搵下出面既人黎寫歌我已經收貨
曲風似真係無咩計,根本個project同elements garden綁死左又好難紅左就飛起人
同埋佢地認真作同交功課既歌係唔同
original or cover是旦一邊交功課都好
但依家2邊都唔得
彩都冇埋
exactly 邊張單就隊隊有啲唔同啦
但係共通點係總之有條分界線.
一過咗某隻單就開始變罐頭歌
人間蒸發
好鐘意佢把聲

得罪講句 我真係搵唔到條界 依家隻隻單曲風都唔同
我真係唔知係我理解錯罐頭歌意思定咩
除左冇真人個3隊
真人4隊d曲風keep 住變
係ppp keep住都係友情勵志青春歌詞
帶返頭盔先 唱得難聽一件事
但係講罐頭歌 真係未到班尖真人依4隊
yoasobi aimer個堆仲罐頭 講真
咁樣講啦,要求真係高左,例如焼き鳥係R嘅一個peak,就會要求首首有第一次聽焼き鳥咁嘅衝擊
其實所有歌手都會有佢地嘅peak,生涯係有限,唔一定佢地唱得唔好,係聽到麻左,除非有好大驚喜,keep到水準點都會有厭嘅一日

幾紅嘅歌手都係,通常去到無法再超越個位就會轉曲風,然後fans唔buy
https://youtu.be/8C9URjv0Rc4
https://youtu.be/NHyUMnBUSpw
同最開頭daylight flame of hope 金色唔知乜春
講真冇首似 不過都係個句
音寶唱得好聽定難聽就廢事再講了
駁唔到

愛美做主唱=要唱到julia 流星群/更好
仲要係201幾版
米津蟬師 lemon 後冇好歌
Alexandros 閃光後冇好歌

同埋講真 真係有一兩首特別high
Live留到最尾唱
抽到好多抽
我中左第三隻彩
可唔可以比kokoro 我
我係中一堆香澄但中唔到彩
愛美D4DJ果邊啲歌幾好,佢用返自己把聲
呢邊把聲 換氣位 同尾音
限制哂發揮,有啲仲差過以前愛美唱便當OP果期
玩pjsk係工作 睇現地live係生活
DJ果邊愛美真係正好多,而且有啲歌唔知點解有浸エロ感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞