BanG Dream!討論區[29] 希望6周年推得爆呢個po

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
入交換所睇到有咩卡井得
黑到咁
抽咗幾多抽?咁多master cube
想問下組隊除咗有愛果啲以外應該點揀係睇技定屬性定係同一隊band會有加成
呢隻game組隊有兩大思路
1.用愛去砌隊(即係塞曬你鍾意既角色入去然後唔理道具加成)
2.砌艦隊(即係每隊band都係分數加成最高嘅隊,呢啲係肝活動刷分先重要)
唔該巴打另外想問下唔計睇劇情 大概要幾耐儲夠一井我睇劇情啲石拎得七七八八
你係講緊一單石定一次天井嘅石?
當你每次活動睇曬劇情(350石)+活動排到2000以內(250石)+歌Full combo 同SS rank (200石),加埋佢時不時送下石同額外加歌,當你有100星星貼紙可以200抽一井我諗你預你預一年左右
課咗一萬yen個pack
唔該巴打咁要研究下點課金了
一井不過都係等有愛嘅直轟落去
一星兩星卡有好多石可以挖
見咁多人回坑我又招下好友
巴打你樂隊平均level好高
係唔係幾乎每隊band嘅event都有肝?
其實又冇特別肝
基本上係每期都打滿個分咁上下就收手
新手嚟講啲二/三星卡睇卡入面果2個劇情其實都唔少石
不過前提係要夠資源解鎖啲劇情
仲有樂器/食物/佈置果啲又要用好多資源嚟升
肝兩三次Top100就夠資源嘅啦
玩音GAME從來都係享受啫...
同一首歌玩幾次都悶啦
仲要肝活動真係慘過返工

啲歌愈出愈唔好聽真係搞到登入都懶
我印象中隊隊都係過咗頭3隻SINGLE CD之後就開始難聽
係呢排見佢大型UPDATE先返嚟睇下..

不過玩返一陣 最主要都好似係UPDATE咗啲3D衫坑錢
咁有人肝活動肝得開心都無咩問題姐,雖然我唔肝
好唔好聽好主觀,你覺得愈黎愈唔好聽唔代表人地一定咁覺得
鐘意咪繼續玩唔鐘意咪棄,有咩咁出奇
都agger
依家啲original song堅冇感
一堆lv25 26平平無奇嘅歌
掂都唔想掂,我靜音打黎拎星
以前聽初期堆歌
係會期待下隻CD幾時再出
去到第一次上武道館之後出啲歌開始,大概係8月if,time lapse打後
完全唔吸引

去到m團,ras一出都好中我電波
但係出多幾首之後又係同樣問題,開始無貨
RAS頭幾首都好撚爆, Riot, Declaration of War, Unstoppable, 而家啲新歌...
我直頭聽都無聽
Riot第一次live披露嗰時high到爆
RAS第4隻單drive us crazy
係首首個歌風唔同姐
新兩首直頭講埋想試下新曲風輕快d比新感覺班尖狗
睇live 係幾正 同埋首首handbang 好攰 有兩三首夠
high歌最近最正我覺得係bonfire
愛美彩沙伴舞版超好笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞