拳願奧米加集中討論區44 煉獄對抗賽完結!

1001 回覆
31 Like 0 Dislike
拳願奧米加真係好好睇成日都有驚喜

王馬嘅老死,上集冠軍黑木嘅徒弟,加埋咁精彩嘅開場,鋪排到咁以為贏硬架啦?屌你俾個唔知邊度出黎嘅中二病忍者夾硬打贏

俾泰仔吹到上天,又傳說又黃金帝乜乜柒柒,以為有料到啦?結果俾人打到一仆一碌,要用陰招先贏到

吳一族背叛者,個格成個final boss咁結果幾下就咁俾人手撕雞

咩咩真。虎之器,無啦啦自爆死撚左

等左咁撚耐王馬終於可以上場打,本身最撚期待就係呢場結果都唔知打撚左d乜,王馬喺阿修羅第一次出場打仁王都仲好睇過呢pat垃圾

哂撚曬我d時間
唔怪得今輯叫 omega,出埋呢輯真係咪撚再出摺左佢算
睇緊仲有咩未講

發現根本唔洗講
完!

全盛時期
直頭睇圖都聽到個咆哮聲
阿修羅都係喇

一開頭嘩同地區宿敵剎那 決賽一定打佢
結果未到一半就打贏左

中間嘩滅堂之牙同主角用同一技術又係大老細嘅打手
決賽一定打佢
結果俾路人樣黑木打贏左

最後決賽
王馬又主角光環
套漫畫都係叫阿修羅仲唔係佢贏?
結果黑木都冇特別苦戰就贏左
猛虎真係成套野入面血最厚嘅角色
以前會盲眼到下一場,而家痴塊膠布就得
我記得真係無左一半視力
之後同黑人打係會因為無左一半視力而有影響
羅倫大哥沒有輸!他戰鬥到了最後!他沒有人讓任何人失望!

我們煉獄鬥士已經都在對你們有利的劇本下戰鬥!

大家都是真實系的人類!戳脖子不是隨便包紮就好!失去的生命也無法靠換心臟挽回!

是你輸了!羅倫大哥他!才是勝者!
平心而論
大家覺得以king既設定 可以打到淘汰賽幾強
先之先
可以完全壓制無預借既王馬
赢過菠蘿頭
得預料之外既攻擊有效
第一局遇到因幡良,預料唔到頭髮攻擊,被撻暈
打板東預料唔到被爆頭
遇到咆哮鬥魂,預料唔到佢頭骨咁硬,一肘批埋去肘骨碎咗然後被一拳打暈
8強啦
黑人, 武士,黑木,雷神,龜,王馬 呢8強人士應該贏硬king

初見 剎那 應該贏唔到king
武士應該唔得
尤利烏斯唔出削岩機比菠蘿頭禁住打
應該勁過兩年前武士差唔多或者勁D
武士靠坦都坦贏啦,king 打到攰武士一下爆芯即刻收佢皮啦
初見 > 黑人
黑人同上一部既王馬應該難啲喎
兩年後既王馬進步咁多 都被king噤住打
瞬間預借用咗兩下都比king適應咗
KING打得入菠蘿頭 打得入武士呱
不過手撕雞真係對抗賽最精彩一幕
有冇人話我知奈丹同飛點解要自殺
蟲到底係到搞咩
奈丹未講明,但好似係為咗令龍鬼入去黑暗拳藝界
飛係純粹自爆死
King 真係失撚敗到極點
黑木之所以令人心服口服
係因為根本無人吹棒過佢
佢對上既又個個戲份都比佢強,又有特殊定位既角色
但佢每次都打贏
而且對手都同佢打既時候覺醒左新招式新能力
佢都用基本功即刻破解
比人一種武術宗師既感覺

King就屌你老味吹棒左咁耐
黎到話你知就係咩都勁

你去同猛虎比力量
同御雷比速度
同關林比耐力囉

真係做乜鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞