拳願奧米加集中討論區44 煉獄對抗賽完結!

1001 回覆
31 Like 0 Dislike
幾時講場外 等左好耐
吳家傳 削地
咪普通下段踢
求其加個中二d既招名就變秘技咁
呢招真係睇到r晒頭,睇埋啲字發現作者原來連以前一貫嘅9up都放棄埋
見到作者畫到煉獄咁,我好耐之前已經肯定,King最後一定柒撚硬,作者果然冇令我失望
King好似陪襯 咁多場晝得最差呢場 龍馬仲要似大把貨底牌都未出
而家諗返黃金帝真係最慘
明明拳願由阿修羅開始就根本冇量級呢樣野
大打細 細打大 一開始就係點鳩吹都得
去到黃金帝就首先改佢原設
然後突然常識化講量級差距打唔過
真係on99 根本屈死黃金帝
想寫到黑木咁 但又一定要佢輸
如果第一部黑木係輸比牙 一樣比人笑得招貫手
黃金帝真實系冇計啦
黑木得一個
睇下拳願就有邊個真實系係冇比人打到仆街?
牧師 芭蕾舞佬嗰啲執得翻條命咪算好彩囉
是咁的
其實我feel到作者好想寫到傾萬能對應,又精於各種基本技巧
但可以睇返黑木個萬能對應係點堆出黎,而且佢個基本技巧係好有feel
而傾個所謂萬能對應俾我感覺就係硬食王馬堆技又無得鎖血咁輸
而且基本技巧用得無壓迫感

王馬望落去又係「好似」沒有餘力

萬能對應=食到大技嘅血牛
精於技巧=俾掃地掃中
沒有餘力=近距離就咁打都夠抽

如果係用到各種技巧封住王馬各種流派
加返少少高牆嘅壓迫感
逼王馬將流派混合使用先俾王馬開大秒可能仲好
類似打猛虎咁
而且又做埋咩縮小身形嘅蠢野
都係繼續俾人打中唔知有咩用
本身一登場咁大隻
結果越黎越細

吹氣公仔咩
望到張gif 就想笑
作者覺得加個名就係 二流虎 同吳家傳然後乜撚嘢都合理哂
黑木嘅萬能你喺見到佢每格都可以見招拆招
king嘅萬能只係喺其他人把口講出嚟,畫面根本表達唔到
但老實講作者同作畫回塘得咁快
畫返黑木應該都係差唔多柒
作畫話過畫風唔係佢選擇,我唔怪佢
黑木係所有人用盡各種方法,最後得牙係打得入
傾就下下俾人crit hit咁
又到星期三
蟲獵人都咁廢
蟲都唔勁得去邊
奥米加變咗死神咁回合制互放技能,king呢啲無技能用咪跟唔到版本
好耐無咁期待新一集
話唔埋今集係最後一集

整個拳願bbq 大合照 end
無理由咁快又打交,無打鬥的話今集應該好睇
我都有類似嘅感覺

而家畫到王馬冇充分發揮佢嘅二虎流,阿修羅個陣嘅王馬用二虎流基本上已經可以打得贏好多唔同類型嘅對手,而家夾硬用啲自己唔熟嘅技巧都同King可以打得64/ 55波,睇唔出King有咩咁勁
又到週三
岩岩先記起星期3要睇拳願
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞