(圖)去完M+ 呢個地方,好大感觸。

369 回覆
3772 Like 58 Dislike
人地tate都話m+其實係佢哋嘅asia counterpart
語言嘅嘢係要靈活運用㗎
唔好為拗而拗啦
你行文口語用「國際性」?你支那人?
陳雲嘅書我就未得閒睇過
你呢挺internationalization支那仔連登上就見唔少
圖3圖4好撚柒
點解用國際性就係支那人?
哦 佩服佩服
大把都唔係
依家d女fit撚過你
佢地為左貪靚好撚勤力操
前幾日去咗 多人到Pk 個個展館都要排 搞到已經無咩興緻 半個鐘就走咗 過多排先再諗下去唔去
冇文化既香港人去個有文化氣息既地方扮晒有文化,成件事好諷刺
拎果幾個代表香港人做乜鳩
全部都是內地人
你講嘅嘢有衝突咩?
佢地貪靚還貪靚勤力還勤力 你行上山睇下有幾多港女影緊相打緊卡先再講啦

Ching 認真有問題想問
我知我係唔識嘢嘅人
但都中意參觀下博物館

個壽司舖 到底係想講咩呢?
我就係同一對情侶一齊行入去嘅
佢地2個根本就無望嘢
一入去就擺pose影相
個位咁細 我仲要俾位佢地影相
根本乜都睇唔到
對我黎講,完全係莫名其妙
你點睇到啲女農民樣
行山會影相唔代表行山為左影相打卡
你logic有問題
你點睇到樓主講緊啲女先係農民
以嚴謹嘅古漢語嚟講,你講得無錯,X化、X性、X式確實係有歐化中文嘅問題
但係我唔會站喺一個高地去批評人喺討論區上面批評人哋用,正如文白夾雜、中英夾雜都係人所共知嘅問題
但係喺討論區係咪真係需要咁嚴謹?其實好多學術期刊、書籍,都係照用X化X式X性嚟表達,有何不何
語言係約定俗成嘅,亦都會隨時而世易,除咗拉丁呢類死語言,有邊種語言唔會吸收外來嘅文化同語彙,而作出改變
所以傳統呢樣嘢,係可以推而廣之,但不宜苛求強責
我出聲係見到層主用心分享自己嘅見聞,偏偏有啲蒼蠅喺到批評啲無謂嘢,無辜又無奈
淨係以為自己用嘅詞彙係啱嘅人,未免太「勇敢」
所以咪問緊有幾多個唔係為咗打卡影相囉
仲有你點否定大把都唔係先?你嘅大把多數定少數呀?
單憑佢地好貪靚所以覺得唔係?
戇鳩 其他當代藝術唔講(利申 覺得概念藝術注定失敗)
間垃圾壽司bar有乜撚嘢值得放入去一間藝術館
真係除咗interior design嘅歷史價值之外 我真係想知佢有咩美學價值值
先唔講個展示手法有幾咁戇鳩 嗰個所謂嘅設計放喺現代嚟講 10個我諗有9個都唔覺得有幾勁攞
人哋tate morden起碼有個尿兜 有啲andy Warhol呀
就係睇唔到先咁講😅

呢度唔係博物館
呢度係情侶嘅真愛試煉場呀

係愛呀!哈利!

係偽娘呀!老味!
m+本身個安排又on9

依家m+嗰個連行入去睇都唔可以 門口可以望到嘅嘅嘢極少
啲保安又閪到核爆 係咁不斷大叫只可以睇30秒
明白好多人排隊 唔可以睇太耐 但個保安嘅說話嘅聲浪同態度令人極度掃興
企係門口睇30秒真係極無謂
根本就係上6下4
著到咁變埋73添
依家係你班人讀心覺得人地為左打卡先下
事實係你又係行人地又係行
影張相就叫做為左打卡先行?
我去行山都見唔少仔又廢又盛行唔郁咁啦
佢地又為打卡而行?
唔好仇女仇上腦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞