(圖)去完M+ 呢個地方,好大感觸。

369 回覆
3772 Like 58 Dislike
去埋大館同藝術館會發現好多展覽都差唔多
香港人去博物館打卡呢件事其實都好有趣
真阿
個日行行下,俾條打緊卡既女大大聲屌
條路咁撚大條,係要企係中間打卡
所謂嘅網絡紅人就係咁
有d失望阿
而且有部分作品都見過了
而香港館既作品感覺比中國既作品 意思較淺
以為入左香港歷史館
除左第一張 其他打扮都似支那人
巴打們嘅意見好滅火
本身有少少想去
而且唔太想了
23同最似
去過旅行

係得港女去到邊都要影影影
屌 最尾果張男人黎
特別呢幾日都係廢老同樂日,望到d老野同解說員嗌交,一見到毛主席既圖就舉哂手合哂影咁
d後生女就打卡,你搵件展品打下卡都好阿,搵張櫈打卡,洗黎m+咩

建議真心想睇下既朋友,等少人d先去行
邊張係妳?
1. 同意係難題,所以用一個概括嘅命題分類會令觀眾眼睛疲勞
2. 都同意,教育問題,同埋有時有啲嘢無解釋嘅
3. 都同意,但「非主流」係咪可以另闢新主義就另一回事
4. 同上

所以多觀眾係好事,多受眾係錦上添花
唔好意思,我辭不達意加上用咗啲唔恰當嘅字
希望無阻大家討論當代藝術嘅雅興
多謝你嘅提醒
廢老同樂日 又係喎 一時忘記咗嗌交毛魔都like
廢老真係地球毒瘤嚟

自己平時都鍾意藝術
唔急在一時睇
而且睇嚟就算唔睇都好似冇咩損失
之前帶啲女去玩獨木舟,成年事完全係戇鳩
佢地根本無撚玩過,一味喺岸邊漂漂下係咁影相就算

如果唔係想睇佢地對波真係搵撚同佢去,反而之後同啲巴打一齊去玩爽好多,一齊鬥快爬
打卡真係預左,但舉哂自拍棍,一野係人地個頭度舉機呢d行為真係好反映香港人幾無文化
本身藝術館就係匯集文化交流氣息既地方,對藝術家既基本尊重都要有既,講得出最後一句
我都打算等再少人d先再去過
呢排去個觀感好差
呢啲喺外國見到會俾人屌
某啲國家直頭有signage講禁止人用
如果M+有錢搞個草間彌生展,有哂南瓜、無限鏡、無限網同埋後期果堆點畫就點都震撼過而家四不像
神聖的愛試煉場
唔識你咪google囉,你咩水呀,你唔識大哂咩定你google都唔識喺到扮孤高

你放國際化嘅例句出嚟係冇意思㗎,係有國際化呢個詞,個問題係國際化係你嘅意思,而樓主想表達嘅係國際性,咁究竟國際性呢個詞有咩問題?你講咗咁多嘢都只係迴避緊問題
反映到你份人係好自我中心,淨係你嘅詞彙用得,其他人用嘅就係唔撚知係咩嘅詞
我英文係垃圾呀,但中文一定好過你條不學無術嘅廢柴,你呢類開口埋口都蝗語嘅人,十有八九都係睇陳雲嘅書睇壞腦,卻不求甚解,只知其一而不知其二
好似啲港女行山咁 有幾多個唔係為咗打卡po ig?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞