《永恆族》沒在中國上畫仍引發巨大爭議!

134 回覆
107 Like 16 Dislike
止戈為武
認同巴打
如果冇掉核彈
而家會有南日本同北日本(或者係東西日本)
黑人同性戀超級英雄傳授

最好笑係
其他國家係討論緊反戰/核彈呢個對與錯

但支那人仲停留喺嘈套戲個黑人跪低同情日本人呢段,話套戲辱華
其實你諗下愛恩斯坦當年睇到原子彈係日本爆炸有咩感受
就知個黑人gay佬既反應合唔合理
唔會
由1944年軸心國敗局已定
去到1945年德國投降
已經唔再係點贏,而係要決定戰爭結束後世界嘅秩序
美國就係要搶喺蘇聯掉頭去太平洋前佔領日本
就算冇原子彈都會強行登陸
唔用原子彈就已經沒落行動 到時死既人就唔尼個數
唔炸你
然後鎖你國, 你唔夠糧食, 餓死幾多人?
原子彈係人類既悲劇
但同時亦係果時最好既選擇
唔係因為原子彈
日本唔會極速投降
死既人更多
我俾錢入場睇左,凡辱華既電影都好睇

仲有尚氣既滿大人
日本好多人仲當二戰揸旗果班人係民族英雄就知咩料
佢地覺得最錯係打輸左
而唔係反思自己發動侵略
趙婷:「中國是個充滿謊言的國家」

至少佢呢句冇錯喎

黑人下跪痛哭,為廣島核爆懺悔

典型內容農場打稻草人式標題黨,

人地套電影唔係想表達呢樣野, 老屈。
個左膠編劇話反思日本俾人核爆
的確 民族主義係日本最需要反思既野
但都唔會得日本要反思
至少佢鄰近已經有個日日嗌緊出兵既國家
日本一講戰爭就一堆人衝出黎叫人道歉
道歉完就賠償
咁傾條鐵 反思條毛咩
愛因斯坦都講過因為原子彈殺左多平民而後悔,批鬥埋相對論囉
蘇聯陸軍強、海軍弱,
蘇聯在日本投降後,都有入侵北海道既計劃
但在北方四小島被日軍攔截

依賴既係少量美援登陸艇

簡單講,如果美軍唔幫忙
紅軍並無大規模登陸日本的能力
用放大鏡黎睇咩都係有問題架啦

仲要馬後炮話用原子彈係咪好啲冇人知

冇標準答案但美國人普遍認為啱又唔得

雙重標準到
和平時代先會得閒諗呢D左膠野
戰爭時代咁諗只會係愚蠢地比敵人時間去諗戰術打柒自己

試下叫班廢柴左膠去緬甸感受下咩叫極權國家既統治
比D軍佬一路虐打佢地 一路殘害佢地親人朋友
再問下佢地用唔用原子彈炸鳩D軍閥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞