《永恆族》沒在中國上畫仍引發巨大爭議!

134 回覆
107 Like 16 Dislike

跟住嗰個 moment 係咩國家都唔重要
而長崎廣島絕對係史上最大嘅戰爭災害
Agger
主post睇到r哂頭
明明係想講更上層次角度人類文明d人係要拉返落黎睇國家對立
係咪要個黑人直屌「我教你地咁多科技你班白痴到頭來用黎自相殘殺打世界大戰?我唔玩啦你地玩飽佢啦」先明果一幕用意
我同意你嘅觀點,但唔同意史上最大

隨便舉三個:
史太林格勒戰役
長春圍城
華沙起義(同之後納粹報復性夷平全城

廣島長崎簡直係外科手術式既切割
Cls人地反核都唔得
連登小學雞以爲日本小粉紅同支那一樣咁多
以前啲人除左軍人或者高層既得利益者
有幾多會理天唔咩天王 平民有飽飯食都偷笑啦
個黑人技術俾人偷用 何來詆毀佢
擺核爆呢啲有科技代表性嘅場景有咩問題
有弱智左膠話應該擺黑人俾人蝦
黑人好良善冇搞過屠殺? 盧旺達果啲係咩?
左膠鬥左膠嘅文都有人buy
日本從來唔反思戰爭,只有反思戰敗
其實我冇興趣討論套電影,只係想解釋返當年冇核彈日本會更慘。而核彈既Mutual assured destruction (MAD) 幸運地令到人類依一刻尚未冚球鏟
成個 post終於有個正常人
越先進嘅武器點都會令更多嘅人死亡
做人有宗旨 點解要你care 你On9?
唔係洗唔洗人Care, 係無人Care你呀
諗左先講出口啦
咁你支唔支持「雞蛋裡挑骨頭」?
咁呢三個都戰役級
由幾日至幾個月起用幾十萬人同大量武器先做成大量傷亡

核彈係一下幾分鐘內就毀滅左一個城市
科技提升左個效率幾個dup
你而家咪care緊囉 On9完未?
我講自己嘅宗指 冇強求你跟 你冇撚痴線啦迪尼狗
癲狗發現
癲撚得過你周街咬? 你真係有撚病
用左膠諗法都係反核武既姐,未必會/未必想係呢樣野講到咁深入
但畫面唔夠靚

原子彈係最短時間最多傷亡
仲要係無差別咁中晒市民
震撼好多
美帝都有核彈
但嗰陣嘅中國冇
穩陣好多
「一億玉碎」

乜嘢叫戰爭?
班左膠真係麻撚煩
支那無果陣又唔覺得佢係威脅
有左之後想收佢皮又太遲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞