有冇老餅記得四驅車有段時間好 HIT?

348 回覆
116 Like 4 Dislike
高速車反而冇玩過
果時d坑渠好撚乾淨, 靠班細路清靚做賽道
記得果陣卡通片播咩D細路就興玩咩
驅王摩 冇撚得輸
當年唯一無買就係激鬥戰車
諗住入黎睇靚車
咁少人些牙
呀可惜,我仲以為咁都有得相認,我嗰時喺屯門嗰頭玩。諗諗下其實以前d細路都幾堅揪,又冇人教,又冇得上網,唔同區嘅細路都有同一個玩法
冇記錯嘅話電動眼鏡蛇同J紫色嗰部好似係純模型唔識行?
麥林號→勝利麥林→旋風麥林
超音號→???→暴風超音
火鳥X→新火鳥ZMC
電斧號→電動眼鏡蛇
JB快刀號→???
銀影號
巨霸號
蜘蛛號
斑馬號
黑將軍
係, 全透明車殼唔識郁,純模型黎
不過條ling勁靚, 我拎左去裝喺隻識行嘅車度
我成日諗佢哋點解唔跑馬拉松,揸住支曲棍球棍跑得快過架車仲控制到轉灣!我小學時D校隊都做唔到!
唔記得喇,當時太細個
係雜嘜都唔出奇,細個屋企冇錢買牌子嘢
賽道有個360度大迴環,唔係架架車有力過
好記得跟賽道送嘅車係一定過到
懷念一班公屋細路圍埋玩嘅日子
我都係呀頂,雙鑽都做得幾似,記得仲有一個牌子係好似叫雙A,每盒入面都額外送一個配件,嗰時都係買呢兩個牌子玩多,間中先買一盒雙星,雙鑽嗰D好似廿幾蚊盒,雙星嗰時要四十幾再額外買摩打,細個覺得好撚貴,Btw, 記得仲有一款好撚閪,出面個盒照抄雙星個盒,個底盤款款都清一色,送雞摩一個,個啤鈴係螢光黃色好撚核突,假到拎出街都會俾人笑嗰種
ching 有啲幽默感
最勁係老翻 雙塔
仲平過雙鑽
個時真係比唔起錢玩正版雙星
d 零件都係亂砌 特別係摩打,幾多萬轉都無錢換
黑蜘蛛
先驅超音
改革快刀號
旋風麥林之後係快拍麥林,暴風超音之後係炮彈超音
新火鳥之後係鳳凰展翅號
以前cctbb改名係幾型幾靚
係渠玩真係美麗回憶
我係小學玩,有渠,而家間小學都拆埋了
班同學仔唔知點呢
其實依家仲有咩地方可以放車? 得番Empress Speedway?
仲記得雨傘前又係突然間好hit周街都係車場
連信和都有幾間本身賣電話殼既都有零件賣
好想再放番
仲記得入樽係7點幾8點播
黃金時間,好正
同埋亂馬1/2
地平線,勝利者,轟天炮,舞娃娃,其他唔記得
無咁耐應該係96 97年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞