[40萬訂閱+follower達成] Pomato 小薯茄討論區 (12) (冰/童/麗英/J/富/肥蚊/朱mic)

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
其實睇佢衝出嚟柒都幾好笑,唔覺有好大問題
其實我都唔明J哥做乜
明明係好有天份既演員
但係好少見佢係出面有劇OR戲拍
其實佢應該發展下其他方面啦
舞台劇果D都好岩佢做
連修哥都對佢大讚
真係唔應該甘心做個KOL就算
雖然我都明演員唔係想就可以有野拍
根本一直都冇任何一個機會去比佢showoff
所以就算演技好都無乜發揮空間
同埋佢真心冇咩觀眾緣
不論係樣 氣場 溝通方式 形象等等都太普通
冇咩特別會令觀眾記起嘅特質

小薯茄有個人特質太突出嘅仁富同肥蚊更加令呢個問題雪上加霜
所以佢都幾難比人發掘

網絡片同真正嘅拍劇拍戲始終有一段距離
你幾可會見到拍短片嘅演員可以跑出去拍戲拍劇嘅?
但冇理由話人亂拍俾第二個亂拍嚟睇下條片有冇咁勁。
講齊心 人地個show仲癲啦 呢啲冇得咁比較嘅
你講其他可能試當真贏
但講齊心一定係小薯茄啦...咁多年黎始終如一
我覺得似係兩位老闆想J哥keep住做下把位 唔知係咪驚觀眾對J哥唔敢興趣

我覺得呢條舊片J哥做得好好
https://youtu.be/AnBLgEAdMY8
網片演員變正劇正片演員,暫時港澳淨係知微辣豪dee周不時有舞台劇拍,之前好似仲有電影添
(大家都唔鐘意微辣,但豪dee確實係幾好)
始終網片演員嘅演技同一開始就做正劇演員嘅演技有差距,同埋都好關人脈事,你拍開就自然有導演識你記得你
其實我幾鍾意我們的往事就此而已嘅阿J
呢條係唔錯
佢分分鐘先係最唔需要去闖嗰個
都做咗千萬view嘅MV女主
啲job已經多到癲 睇佢ig幾多廣告
琴晚ig live富哥有提到話阿冰同kiko呢排好忙
搞乜嘢之後會知咁
而且佢話過想去拍電影
所以viu出咗女團都好
由於範疇唔同 應該都唔會太影響到佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞