[40萬訂閱+follower達成] Pomato 小薯茄討論區 (12) (冰/童/麗英/J/富/肥蚊/朱mic)

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
出玩味歌應該要夾garth t 先岩
完全係湯令山carry la... 換佢比小薯茄都會好聽 之前富哥同佢是但夾首鳩歌都唔差
呢個係音樂才華問題
試當真三位老闆忙左之後請左d做開電影電視嘅幕後返嚟
成個台差唔多十個人寫到劇本

小薯茄創作核心得兩三個 好難比 仲要有觀眾包袱
條片d留言驚訝高ling仲喺度,高ling𠵱家去咗邊?
係呀 ling 唔係高ling
個魔術好勁
想屌好耐
小薯茄個高ling 勁撚做作 成日想出鏡
由一開始睇 到見到無啦啦佢變左幕前就有呢種感覺

佢明明係導演 死返去幕後啦
覺得佢好似係見到 富 J 冰 童 愈來愈出名
自己又想出名一份 就突然上幕前
然後又做作博出鏡突出咁
(雖然佢係導演 佢想點拍自己都得)
去到今日見到佢 都仲係有呢一種味道
真係好難睇 唔知有冇人認同
係!
不過係老闆冇計

Btw高ling你睇到既話,唔好操肌,好唔襯你
重點 佢唔止係導演 佢係元老級幕前+腦細
佢想嘅叫全部小薯茄job綑綁式包佢次次出場都仲得

腦細間中出吓場一齊玩都要畀人鬧
佢係元老級幕後下話

佢已經唔係間唔中 係成撚日
仲有每次睇佢 都睇得出佢好撚想上鏡出位咁
個陣柒味 唔識形容

你個人樣衰柒 睇得多會慣
但佢個陣係佢演出嚟嘅柒味 又甩唔到 勁撚做作
明顯係想搶鏡咁 想出名唔係咁下話

腦細要玩冇問題啊
但睇得出佢係勁撚做作想出名好噁心
想出名出位 不如開個專集/開個新YT
你自己做主角 拍撚哂佢啦
小薯茄第1條片已經係佢做主角
https://www.youtube.com/watch?v=IGkMWGd-_vE
點解會做到 好神奇
ching 係咪搞錯咗D嘢
小薯茄最早期嘅片基本上都係佢做主角…
童童開ig live好正
疣豬學棍波揸車
琪琪揸阿j
開LIVE成個鐘都勁好笑無悶場 係咁鬧人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞