MIRROR 12家毒唯圍爐區(非期間限定)(5)

1001 回覆
21 Like 9 Dislike
Studio有問題第一個衝出嚟屌+1
我係陳陳嘅歌入坑 對陳陳啲歌都會要求多啲
但係live真係未搞得掂
我是現場我睇第一場都覺得麻麻
唔想每次睇live都係心驚膽顫陳陳唱得唔好 但最近真係每次都未得
牙柳係度喎
牙爆都進步左好多
明明同牙爆同一個唱歌老師
陳不如換過第二個啦
覺得柳會穩定過姜
咁唔聽了
但普遍情況都係姜穩過柳
爆呢排都麻麻 所以點解我會話係姜會最穩
點解
同感
The best is yet to come係久違地可以放膽咁J
聽完放下心頭大石之餘
翻聽時仲會有新悸動

平時啲live我揀嚟聽 最驚尾音走
想反登佢首歌好聽我搵唔到位
其實幾好用
但後尾好似係紅底所以冇再買 未fc
除咗柔情歌 都要練吓用力歌
上次月球上的人都見到吓 但唔夠氣
最近聽live覺得耳朵被強姦
唔會為佢降低自己嘅標準 追星唔係咁追
唔啱就要屌 難聽啲講句我俾錢俾心力支持你
你俾啲咁嘅嘢我聽 我真心失望囉
成個廣告從業員咁 真係搞唔掂
但同時又知係因為冇得出新歌 好撚矛盾
依家其實都冇乜期望
剩係想講

屌你老母viutv

你撚夠fans未

Viu:聽唔到繼續賣廣告
Dell進海的西瓜
但而家基本要求都做唔到
出面MAP俾人講緊studio 版都難聽

講起基本要求 其實我覺得班仔無論當自己係偶像/歌手/藝人都好
要求佢哋做個好睇嘅Live唔過份啦
但而家啲Live 真係唔flat唔走音唔甩step嘅有幾多
明佢哋踩台踩得少 但都可以自己練多啲做好啲掛

仲有 其實我好反感mv救返首歌呢個講法
歌同mv應該係1+1>2 而唔係要mv救歌
如果首歌唔掂嘅 聽都唔聽啦 mv都唔想睇
做好首歌都好基本㗎咋
拉闊慘不忍睹
得dmf先穩
個個都覺得diu幫佢斷左上騰張約
我又唔覺係似完約多啲
7月尾上騰個kitty媽仲痴住陳出event
嗰下仲以為diu唔理佢變左上騰跟
如果講廣告量其實total牙爆仲多
真係洗左咁多錢
就捧起陳等佢個價高啲再做妹仔啦
而家咩都唔出走哂粉最多咪賣埋今年廣告
點解把聲咁靚
點解係大學先黎學樂器
點解當初咁大決心由排球員變做歌手
當初嘅佢係鍾意音樂
但後期唔知發生咗咩事令陳唔想再唱歌
雖然佢係slasher
但佢俾我嘅感覺唔似三分鐘熱度嘅人
亦都唔係會輕言放棄嘅人
如果唔係都唔會打排球打到入港隊
成日都叫陳搵番初心
咁佢先會再鍾意番唱歌
做自己鍾意做嘅野先會有心想將佢做得好
我地屌佢街客屌佢最多都係覺得大壓力
大壓力唔會令佢鍾意番唱歌
雖然我都忍唔住屌
但我想知我可以點令陳鍾意番唱歌呀
高音位麻麻地
我哋呢度係毒唯唔係反鏡呀
有人carry好難差得去邊
不過登既高音位麻麻
把聲偏薄
屌你
半放棄聽live處於左耳入右耳出狀態
唔想耳仔被強姦
我係fans之前首先我係個樂迷囉
你一陣又俾人block晒冇人同你討論牙柳
嚟人俾返個配圖得唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞