最後一間許留山將於今個月結業

411 回覆
719 Like 10 Dislike
你諗吓呢兩年許留山俾人針對話係藍,將啲客源搶晒佢所謂黃店,嗰啲肥仔珍珠奶水啲料又渣賣得仲貴
十幾年前食過都頗貴,食完肚瀉咗幾日,以後都唔敢再試。
都抵死啦!
咁你應該放啲許留山比人破壞嘅圖
借問聲 阿叔變成叔一燒張圖關許留山咩事
同埋你有啲咩論證去證明許留山係比人針對破壞?
大陸有許留山, 好似買咗佢個名開..
一執笠先嚟回憶
完全係on9香港人嘅習性

早幾年人哋都轉哂做旅客生意喇
一碗濕尻甜品賣成5、60蚊
放棄哂你班本地客
你依家就拎啲「回憶」打飛機
好似做會員有正常價食 以前做過會員,做完食咗兩次就冇再食過
你份人都幾厚面皮,自己理解錯仲要逼人道歉
連登仔最鍾意講嘅任何嘢都係政治
呢兩年唔止許留山好多餐廳食肆都被迫結業,根本冇人夠膽出街食,好心你多啲留意吓呢個社會留意吓平時發生嘅事啦
所以佢策略錯哂 生存唔到
不嬲糖水舖都係靠學生/港女捧場 又唔係主食 開到咁貴 對學生嚟講太奢侈 港女又唔會俾自己食到著唔瑜咖褲
老野開始注重健康或者口腔問題自然唔會係主要市場

個價位定錯就條條都係死路
而家大把糖水舖都好食,唔洗幫襯佢
上面已經貼咗你自己唔睇,你問任何一個手足都答到你,你當你自己係選舉辦事處呀咁鍾意問問題?好心你問問題問得精闢啲,唔好一啲基本認知都要人哋答你
珍珠奶茶出現左咁耐 無見過佢諗住轉營抗競爭
所有靠自由行生存既都應該執
旅遊核心區$50 $60有咩問題,又唔見你屌海洋公園同迪士尼

居民民生分店全部賣緊10幾廿蚊,着校服仲有優惠,我都唔明你哋淨係針對遊客區嘅分店,你知唔知人哋尖沙咀一個月交幾錢租?佢將嗰條數除開嘅話其他民生分店都要加價
香港人從來都唔識得珍惜,好多舖頭係執笠先話排隊食,好多地方都係結束先去打卡
以前甜品鋪冇咁大競爭果陣咪做得起
而家只係睇許留山outdated
裝修都唔似係女女食甜品格局
如果唔係呢兩年咁惡劣嘅經營環境再加埋肺炎,我諗佢慢慢玩慢慢轉型,起碼10年先陰乾晒啲錢,唔使搞到而家破產俾人追數
而家出到去全部都係台式飲品,冚嘭唥都唔喺香港本土,真正香港本土嘅舖頭就反而比香港人扼殺破壞
茫爺奶閪
係啦 最衰就係支那研發肺炎病毒
翠華有無上神檯
做多咗啦

blocked
你又知係支那研發?解釋吓
個期先興盛緊喎
係佢定價太貴啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞