最後一間許留山將於今個月結業

411 回覆
719 Like 10 Dislike
你用美心同許留山比,即係用醫院管理局同診所比
嗰1-2年食肆全部拍烏蠅,係去到中後期件事開始平息先有人夠膽出街堂食
抵死紅店
而家好多學生4-50蚊一杯台飲手搖都面不改容
我覺得定價反而唔係敗筆點
許留山嘅死症係個brand越做越cheap
自由行多都算 門面唔算乾淨又唔擺錢落去翻新
食住遊客條水又唔做下本地marketing
Lm
同埋呢你自己無知,就唔好當真其他人有責任要教精你
唔通我要教埋你點樣分析一間公司嘅大細同埋規模?
使唔使教埋你睇一間公司嘅現金流可以應付到幾耐啊?
佢個榴槤酥
比返 d 鋪人啦
佢呢兩年係咁蝕錢要革新都冇錢,基本上呢兩個浪打沉咗佢,講食物質素佢唔差,講食物質素佢有良知,對比一啲貼晒poster好黃俾人踢爆用過期罐頭仲要開粉,起碼佢啲嘢食唔會食死人
還我「菠椰奶西」
cut cost搞到難食咗好多,芒果都可以難食係好嘢嘅
又一港式賺到盡冇晒quality control嘅例子
細個成日食咖喱3寶
同間絕味一樣
從來冇見過人買嘢
天水圍仲有
駁唔到就講埋啲洗唔洗教埋我分析公司啲乜乜乜

放咁多圖無張關許留山事又駁我唔到

話許留山係因為藍比人針對破壞而執笠 但又駁唔到點解元氣美心唔會執笠

淨係識扯開話題
80後表示從未幫襯過
轉咗手畀強國人
五毛連野食回憶post 都可以拎出嚟發癲
好撚掃興
以前真係貴到唔捨得買
從細細個就覺得,大大杯生果+生果+生果係咩玩法
飲過一次真係頂唔順,飲完反胃,不過有時同學要飲先一齊飲(兩啖)
台式奶茶都係,開到成巷成市,但我真係唔識欣賞
茶餐廳奶茶都係,飲完即刻頭痛,點解佢個茶底可以咁苦

最好飲都係麥記傳統lipton茶包奶茶,要自己加奶加糖果隻(係,我知佢係麥記)
我好記得十年前買過一杯芒西加大。
點知佢加多左半杯西米俾我,d芒果就嚟薄過五蚊銀,自始日日望佢執笠。
等左十年終於等到。
芒椰奶西 菊花爽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞