最後一間許留山將於今個月結業

411 回覆
719 Like 10 Dislike
如果你老豆老母唔扑嘢就好,咁咪唔使搞到你咁痛苦
吸支那人毒吸到上晒癮
冇支那客就毒發身亡了
可block弱智
都係嘅人類係比雜種思考得多,
你就好喇,個腦咁細
許留山嗰陣MK味,睇嚟都只能喺回憶中搵到了~

資料來源:90年代回憶( https://bit.ly/3wSeVBi

#餓底TV #香港 #香港美食 #美食 #許留山 #甜品 #結業 #油塘 #多芒小丸子 #芒椰奶西 #852food #hkfood #instafood #hkfoodie #hongkongfood #hongkongfoodie #foodie #yum

90年代邊個冇食過許留山?呢啲先係純純正正香港本土嘅MK文化,餓底TV你識唔識啊傻撚?做黃冇問題,但係點解香港咁多你呢種蠢撚黃,搞到真係黃嗰啲都唔敢認
我又唔會一黎話人五毛個啲
但都唔知條友做乜撚野
仲要擺啲九唔搭八嘅圖
係就搵啲許留山比人放火打爛嘅圖啦
佢當年好搵好㗎,最記得係旺角西洋菜街對地鐵出入口嗰間舖頭,啲鋪租咁撚貴都頂得住
仲有佢一開始自己都話人哋唔啱口味唔飲
但又拉去關社運事
都唔知做乜撚
腦殘五毛滑坡滑到入老母個閪
唔係轉型,係根本俾中資收購咗。
藍店同你有親
佢其實唔似五毛
似低能仔
馬鞍山都執左?
睇你回覆有啲尷尬
好鐘意食香芒小丸子
29$其實好平
而家講緊許留山點解好地地會執笠
睇嚟兩年俾人針對破壞再加埋肺炎雙重打擊,佢真係唔破產都頂唔住,執咗咁多間舖都冇turnover
嗰陣仲諗緊點樣去可以咁癲喺旺角尖沙咀開咁多間,淨係旺角都兩三間,尖沙咀仲貴租
你可以答我返#166未?

答唔到咪say句sorry放錯圖咪算囉
本土MK文化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞