最後一間許留山將於今個月結業

411 回覆
719 Like 10 Dislike
美心規模大咪因為有人幫襯囉傻鳩,冇人幫襯賺邊個錢呀,無中生有呀?
佢規模大成本都大啦又唔見你講?然後黃衛兵兩間都唔幫襯又唔見你講?
再講就算人地真係因為社運而收皮,咁又點?做生意包生仔?投資本來就有風險㗎啦
而且依家武肺影響生意又係咪要屌中共?小心国安執法人員拉鳩你呀
芒果布甸/芒果糯米糍
掛住仙跡岩
醫管局係公營,有政府條水就唔會收皮,私營要靠生意賺錢,類比失當
唔係仲有分店咩
韓國嗰間仲有冇?
以後睇小親親唔知城城講緊乜
下?仲有咩
天水圍有間係會所入面
岩岩GOOGLE好似仲有分店
診所一定係私人執業? 你唔好出嚟獻醜
xo蘿白糕
重點都擺錯,診所都公營比乜撚?公營同私營比?
仲有要比都係醫院同診所比啦,醫管局直頭連功能同目標都唔係同診所係一回事,都唔知你比乜鳩,成件事錯撚曬
你唔明就係錯 真係好黃
醫管局目標都唔撚係做生意賺錢嘅,同做生意嘅比已經on9
醫管局收入係政府funding,診所係客人畀錢
美心同許留山都係私營,同公營比,運作都唔同你攞嚟類比

成件事唔係錯曬唔通啱呀?九唔撚搭八嘅都攞嚟比仲以為好有說服力siu4 siu4
幾時到滿記?
一樣咁垃圾
你連一丁點嘅公共行政概念都冇
我為你感到尷尬
你一丁點邏輯都冇

翻幼稚園讀過啦
喺呢個世界除咗私人執業就係公營
唔好話邏輯,連同你討論嘅基石都冇
你真係非黑即白嘅好例子,原來除咗私人執業之外就係公營
呢個世界嘅人唔係男就係女㗎啦,你唔好攞女人嘅情況類比落男人度?fair test知唔知呀?control experiment 知唔知呀?睇你條撚樣中學科學堂實冇聽書啦

攞唔係做賺錢為目標嘅同做生意嘅比,然後再攞呢個完全唔同嘅比較去同私營嘅情況比,龍門搬到上月球
呢個世界嘅人唔係男就係女 ? 中學科學堂…?
手足獻醜不如藏拙好嗎
你被咁多人圍屌都夠厚面皮上水啦,夠鐘瞓覺喇小朋友
有幾多人? 你確定係人?
都唔明有幾貴,珍珠奶茶咪又係3 40蚊杯,咪一樣有班仆街排隊去飲,香港人寧願飲啲濕鳩台式奶茶大陸閪茶都唔支持下本土野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞