MIRROR12家毒唯圍爐區(期間限定)(2)

1001 回覆
32 Like 9 Dislike
https://www.instagram.com/tv/CWOA26Ns3Ym/?utm_medium=copy_link
調教哥與弟呢part每睇一次都覺得好warm睇親都流咗兩行眼水
嗚呀兄弟情好濃kt好暖好錫哥
bgm仲要係諾貝爾,死神互相扶持到今日
好感動

為咗哥喊到咁
破鏡低成本得嚟都有功架 虎仔
呢個喊豬樣太真心 唔好睇但好得意
聽日flakey個套裝睇落係咪冇得自己揀hoodie同袋唔同色
我…依家先發現到呢個po 係咪太遲
原來Kero都早過me
衰妹
雪條絲delay
你識我㗎?聽日加入大家激情討論
佢係+0絲
想喊 好耐冇見+0C
想念你嘅創意
終於追完post
樂見有多一個地方可以聽多啲唔同人既角度同諗法

有樣野收埋響心好耐唔想講因為怕傷到原po啲心就係wyman 寫megahit 同map啲詞都好麻麻(直接講megahit直情係垃圾dllm優化都寫得出對唔對得住廣東話填詞人既身份)
但啲仔仲要寫一大篇多謝wyman份詞真係睇到眼都突
雖然佢係樂壇大前輩但盲目咁吹捧真係
有一刻諗過啲仔係咪真係咁bad taste但可能呢個都係藝人要做既門面野掛

另外想講講人類首歌我覺得係要預先了解咗new age角度點睇人類要黎到地球上先會易啲明首歌既設計或者三部曲既意義,因為我見個班底訪問/ig講既野都似based on new age

簡略地講靈魂每次黎地球前為自己設計咗唔同要學習既課題,直到千萬次輪迴後所有課題終於完成靈魂可以去到更高維度which there is 所有靈魂為一體(we are one)

直到宜家我既理解都係因為個刻靈魂已經we are one咗所以柳把聲會融入咗大合唱當中
因為首歌其實幫我解開咗個成七年既心結所以我覺得點都要為啲人話首歌最後柳把聲carry唔起啲音樂淹沒咗響大合唱到解釋一次
多謝絲打分享
平時唔太睇書覺得學到野
個人覺得比起大家話大合唱遮左柳把聲定作為收尾唔好,編曲元素過多搞到無咩記憶點同埋唔知聽緊咩咁嘅問題比較大
成日見人話砂之器麻麻但我幾鍾意,到底係咪口味問題
kero第一個po已經出現咗
開頭以為係反鏡po仲要開喺音樂台
有啲名冇見一排以為個個都脫哂粉
以前喺原po都係mon得耐覺得開心先開個acct一齊傾
但宜家好似成日MMA咁
希望喺呢度可以唔洗戴咁多頭盔有嗰句講嗰句雖然我都唔係成日出聲
呢度好正喎
終於唔係誇誇群
喂,我都記得喎,仲語帶嫌棄咁話「只係」一首情歌想要啲咩製作咩story line
唔知佢又點睇登之後出嗰啲MV救歌嘅商業情歌呢?

不過我記得嗰時都有人出聲話點解要咁樣講DWBF,同埋唔肯定嗰個comment係咪宜家啲風紀留嘅,事關我唔會cap圖記人名㗎
冧死咗
明明六壯士咁fun
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞