見過一個人最多攞幾多本護照?

243 回覆
9 Like 109 Dislike
Sorry我快手打錯
應該係愛爾蘭裔美國人
因為係美國出世自然有美國passport,另外父母有愛爾蘭血統可以申請愛爾蘭護照
另外如果你係愛爾蘭citizen可以apply英國護照,但呢方面我唔太清楚
應該係好耐以前已經有
邊度有寫特許?
想知
老豆90後?我當佢老豆1990年出生,16歲屌閪,17歲做老豆,即佢2007年出世?今年14歲?仲要話16年想幫個仔搞喎,即佢老豆26歲做人阿爺?
香港
澳門
台灣
葡國
美國
唔係冇限
痴埋最簡單
隔一代要show connections to Portugal
隔兩代以上就係咁先

仲有係要由前嘅代到後嘅代完成成個process唔可以reverse
即係只要有一代出咗問題都難攪

當然所有人都冇偷懶做齊所有嘢就真係無限傳嘅
冇記錯只係resident rights
passport要睇返其他factor
佢宜家都有啦,傳俾個仔話咁易
請計
想知葡萄牙比錢換既門路 係咪比五球野?
冇話特許 因為支那法話香港人同澳門人持有既葡國 bno passport 只係旅行證件 唔係國籍
我3本算唔算 特衰,澳門,蒲國
show connection 係配偶先要 直系親屬父子母子呢啲唔洗
呢三個組合應該唔算最公廁 最公廁應該計埋BNO 四本
跟團去旅行 導遊收曬啲passport
我諗都有廿幾三十本
冇bno,老豆老母都澳門出世
咪寫咗隔一代
即係阿爺阿嫲四個是但一個ok有
但係駁落嚟嗰代未攪好曬啲嘢就走咗嘅咪出事囉
唔使嘅
而家EUR都跌破9
然後就睇legal剁你幾多咁解
只要父母其中一方係果陣拎咗,其後子孫世代永續繼承,除非你血脈斷咗,之前隔離屋2019年出世個bb都有就係因為佢90後呀媽有,佢呀媽又係跟個澳葡年代出世既呀媽先有,澳葡政府留落嚟嘅葡籍已經傳到第二三代
反而港英嘅bc本身少,bno又冇得傳承
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞