見過一個人最多攞幾多本護照?

243 回覆
9 Like 109 Dislike
但是加拿大+美國+英國+澳洲 免簽=190 (因太多重合
特衰+加拿大 免簽=196 看似垃圾 但係數目字更多 因不一致更大 涵蓋更廣
所以前者不夠尊貴
而且 他非完整公民護照有兩本 免簽待遇天差之別(英國公民而非bno 中華民國有戶籍非中華民國無戶籍)又多了虛張聲勢之感
6本

BC
馬/新

which 4?
領導會拎住成團人嘅護照去 check in
只要本護照唔係廢,淨係出入文明國家特衰都已經夠用 去邊都係用用開果本架啦,係搵工有幫助多過旅行方便
那麼 他絕對虛假陳述
中國、新加坡、馬來西亞嚴禁多重國籍;護照續期時你要承諾你沒有其他國家國籍;否則虛假陳述。新加坡和馬來西亞航空公司也會將a護照登機 b護照購票情況匯報給新馬政府。如果被捉到持有有效外國護照,新馬都當你做虛假聲明。所以,本席裁定你這描述不實。
我提醒你 國籍和永久居留權是兩樣東西
英美加,無攞特衰
愛爾蘭
英國
Bno
特衰
加拿大
美國
(唔知有冇拎晒)

其實就係佢老豆係北愛人,老母係97前拎左加籍,然後番黎97前生左佢,然後佢本人去加拿大唔知點樣移民埋去美國。
關我撚事,我個客既
英美加 得189免簽 看似三本 實則唔掂
港加 196免簽 雖則兩本 實则尊贵
仲有我親戚都美國,新加坡+ BNO啦
好笑
贏兩次
你咩年份出世?
新加坡公民持有任何外國公民權肯定要被褫奪國籍,我唔相信係真 因新加坡續期護照時真係會調查
bno唔好講啦 奮鬥到bc先講....
葡萄牙公民:
-83年或以前持有澳門身分證的澳門人
-上述人的第一代子女
頭兩個同時持有已經痴撚線
日本點樣雙重國籍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞