進擊的巨人到底行錯邊步而被萬人唾棄

366 回覆
23 Like 222 Dislike
on9
巨人咪月刊囉
除左 艾連 殺左80%人類
但 萊納+亞妮 的家人偏偏不在其中
有點故意成份之外
我個人就唔覺個結局 有問題
仍然在我心中是神作
離一離題
想知你話“人命好重要唔殺得”係講緊邊段
所以就係講故事功力 埋唔到尾嘅話咪即係真情
佢地睇野係好片面 永遠只會從自己角度去睇 始祖係個奴隸根本無被人重視過亦唔知咩叫愛 而艾倫既我不知道 根本就有種無可奈何既感覺 艾倫得個19歲 你自己19歲都未必知自己做緊乜柒啦
本身韓吉同左膠明都係左膠
殺完巨人之後去到海邊無深入敵陣,了解唔夠咪以為可以坐低傾
咁翠都有宣傳 洗腦 俾好處既
個皇帝純閪點同
不過算 反正創狗寫愛情 都係用字寫鍾意 就鍾意
宜家小說都係一樣 一係寫唔出一係就爛尾
btw 恭喜發財

《進擊的巨人》官方宣布「瑪雷臂章」商品因思慮不周將停止販售

https://m.gamer.com.tw/gnn/detail.php?sn=223971
其實三笠對艾撚個情況係唔似
但同樣三笠違抗唔到艾撚既意志
艾撚知三笠唔會背叛佢 某情度控制住三笠
始祖突破唔到自己 反抗初代王
所以想三笠突破血脈既宿命 阻止艾撚
所有人 所有野都係搭個舞台
比三笠戰勝宿命殺艾撚而阻止佢
其實作者用心良苦
想表達艾倫由始至終都係一個戇鳩仔
我會咁講 漫畫表達得好 有足夠鋪排 唔會有人嘈
唔可以下下話讀者廢 就算
廢話黎,
如果要寫到好爆,好有突破咁係人都識,
你要合理同解釋到先得
艾倫根本就無變過 只係佢隱藏左佢既真實諗法 望海前既佢一直都係咁
主席好撚型
唔撚好死撐啦,
明明係典型爛尾作品主角,
到最後為左要完,人格又變左,IQ又變低能
muv-luv alternative同生化危機啱你多啲
的確篇幅不足係有問題 因為過多既留白就會令人自己去聯想作者既諗法 但好多時都係過度解讀 我覺得佢既點評係幾有說服力 值得一睇
https://youtu.be/NtQ99NVDnqg
係人都識
合理既,但觀感差,做多D鋪陳會比較好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞