進擊的巨人到底行錯邊步而被萬人唾棄

366 回覆
23 Like 222 Dislike
真 去到後面佢明顯係handle唔到個故事 眼高手低 咪搞到一劈屎咁
佢寫得個故事唔係應該一早預左結局係點咩
好似寒戰第一集咁,頭中段吹到好大,對面好大惡勢力咁
結果草草埋尾變垃圾
鋼鍊世一
其實個問題係同本身個故事冇乜連結,好似憑空咁作咗個所謂起源出嚟
只可以話作者根本唔高招,所以嗰期開始都已經唔太好睇(呢個係結果論)
比個重度話我中度真係唔知講咩好
明明家人嘅描寫係壓倒性地多過愛人
但最後係愛人跑出
巨人唔講住
魯魯修唔係神作仲有咩係神作
https://www.reddit.com/r/titanfolk/comments/j2b896/what_isayama_thinks_about_eremika

創狗早期Q&A自己話米卡莎對佢係家人角色,佢仲話覺得青梅竹馬會愛上對方好奇怪,再講埋米卡莎應該要從艾撚獨立先會有成長

結果創狗自己打爛自己塊面,咁都唔係爛尾咩先叫爛
世界觀/背景:一流
音樂:一流
題材:一流
劇情:一場鬧劇
鋪排:屌你老母創狗
合理性:零 (當觀眾弱智
人設:崩撚到傻 (唔計團長同Sasha
感情線:垃圾過垃圾
哲學部分:見人見智
觀後感:笑死人

鬧劇都有分好睇唔好睇
但套嘢計埋主角成班on9仔 真係頂唔撚順
可能有人唔知結局仲有後續

島國結果都係一陣時間後俾全世界打到仆街
個陣好多弱智仔話「創哥諗好哂所有野,邊有可能邊畫邊諗冇plan過」
諗好哂點樣撚狗就真 可能有人好似死神爛尾咁撕爛哂d漫畫
應該過左百年,對艾倫來講,最重要係佢D朋友,朋友>>>>>牆內>牆外,單從目的來講艾倫成功左,佢朋友安穩生活,斷絕巨人之力保障女王安全,我諗對艾倫唯一失敗就係莎夏死左,艾倫有哂回憶然後說我也不知道,唔通你覺得單純真係不知道
三笠同尤米爾完全係無一格係對過戲
之後話兩個有關聯
其實好多人估到艾倫會學魯魯修,到最後咪一
一早有估到進擊的巨人能力,咪一樣照係咁
大把人估到城牆有巨人,始祖巨人故事一樣估到九成
你諗太多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞