致堅持唔打針嘅人

894 回覆
3883 Like 150 Dislike
咁你又唔好咁極端
燒生話神駒冇打重去咗英國瀨嘢!
未打
考試都會畀你知幾多分合格, 例如100分滿分, 50分合格

但會唔會你考完先同你講今次考試要90分先合格呀?
冇錯,其實對我嚟講真係唔關咩壓唔壓力事,而我真係對支針嘅副作用成疑

Fox:官方數據顯示:高疫苗接種率的國家死亡率飆升。美國20-50 歲年齡段的人群,正在以前所未有的速率死去
https://lih.kg/2763070
政苦連最基本嘅除口罩都做唔到仲想水人去打針
咁咪玩適者生存
好呀
$960中
除非立法鎖撚左我打
唔係點都唔打
冇錯,其實對我嚟講真係唔關咩壓唔壓力事,而我真係對支針嘅副作用成疑

Fox:官方數據顯示:高疫苗接種率的國家死亡率飆升。美國20-50 歲年齡段的人群,正在以前所未有的速率死去
https://lih.kg/2763070
新約要打咗針先生效
咁撚on9嘅嘢都諗得出
流動檢測站 麥花臣有 就咁行埋去就做得
打咗淨係可以去大灣區旅行
RESPECT
連胸罩都可以唔戴
I am here,我嗰班老闆正仆街冚家剷,佢哋自己都未必打哂針就用政策又氹又迫我哋嘅各部門同事打針!去到最近發現所有員工只有我連一針都唔撚打,就出卑鄙無恥賤格下流手段向我上司施壓再迫我去打兼下個月開始由14日一檢改7日一檢迫我就範,仲要喺我返工嗰陣俾面色我睇連招呼都唔同我打塊閪面黑過包公(但佢哋之前對我印象唔錯),同事已經開始討論緊打第三針,我今年嘅appraisal被評為D級應該係最低消費(最高係A最低係E,我以前攞B/C),什麼Bonus、加薪就算有都可能會比以前大減,我唔知我仲可以撐到幾耐……
PS:我硬係覺得佢哋呢次迫針必定有不可告人嘅政治目的,佢哋越迫我越覺細思極恐
我返工都唔撚戴
仲未打
國中女兒打完BNT第2劑「很多同學不適」 家長:現在才知別人都沒打

基隆市暖暖高中有國中女學生,不只已打新冠肺炎BNT疫苗第2劑,還在48天被安排施打4支疫苗,引人關注。1名國二女學生的媽媽說,孩子打完BNT第1劑,又說要打子宮頸疫苗她已滿緊張,打完後又通知要打BNT第2劑,她也簽同意打了,現在才知道原來別人都沒打,覺得滿扯的。

基隆市議員林旻勳今天在議會質詢時說,日前接到暖中家長陳情,仔細了解發現全市竟然只有暖中高中的學生打了BNT第2劑,成了「實驗品」。

家長說,她的小孩打完BNT第1劑2周後,就打子宮頸疫苗第2季,兩周後又打BNT第2劑,原本昨天要打流感流感疫苗,她覺得打針的次數很頻繁,時間也很近,讓人擔心。其實女兒要打子宮頸疫苗時,她已經滿緊張了,可是子宮頸疫苗好像是有既定排程,她我就覺得沒關係,就打了,不久馬上又發BNT第2劑通知書,她也簽同意,也打了,現在才知道原來別人都沒打,她覺得滿扯的。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞