致堅持唔打針嘅人

894 回覆
3883 Like 150 Dislike
真係殺到埋嚟焗打
我一定打國藥
因為同鹽水無乜分別
學生唔係強制要打先畀返學咩
唔使㗎 流動檢測站佢完全唔會問你點解嚟檢測 我每個星期都去 慳好多
通常大公司先迫針
蚊型細公司唔洗打針唔洗驗
其實呢篇野有冇fox條link?
仍然不會對針同安心出含妥協!
呢啲要傻登仔要打飛機圍爐刷存感先可以減輕痛楚,

就好班乜乜絕症學會朋友會,就係搵一班大家有同樣問題互相扶持,原來自己不是孤獨

好多人明知有冒住風險都要打針,都係有好多包袱,有人為份工搵食,唔想惹到身邊人感染,照顧小朋友,要供樓。

唔似好多傻登仔係社會地底泥,下下諗自己先,無人無物,無成就感,逗得萬零蚊既牛工,無負擔,輸得起咪堅持最後囉,唔洗下下拎光環既。
依啲先係抗爭
我搵私家驗,一個月600元。當交稅。
tbh,我覺得問題係每一個人有打/唔打針自由e個最緊要,香港個問題係e個,你迫9人打,用唔同手段迫人

唔打嘅人同打嘅人本身唔駛批鬥對方

對於Public Health黎講,政府一定支持打針,同埋因為床位,ICU Cost好大,一定大過晒你打針,唔係你死你事,因為你出事,用到公共衛生設施,當然你出事嘅話係合資格咁做,但每一個國家都怕Chur爆醫院,唔只武肺,仲有好多情況會用到ICU,既然武肺有針去防,咁一定推針先
唔洗擔心
有得去旅行先打
人哋未去 咪冇影響囉 好難明咩
咁你可以講吓
人生同當下都唔識分嗎?
我諗正常智力理解能力嘅人會get到層主係講 到目前為止嘅人生各方面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞