企左係天台,好想跳落去….

170 回覆
22 Like 107 Dislike
我建議樓主真喺去自己睇左醫生先,身體喺自己嘅,今日你等得佢嚟都真喺蚊瞓,你不論有冇認識過依個男人,健康都喺你自己負責,諗左個幾月啦,大家今日仲見到你喺度就證明其實根本無勇氣去接受自己嘅消失,世界上有好多事情喺冇yes or no嘅答案,更何況今日個男人都走左去,佢真喺會番嚟咩?身體就自己嘅,最應該負責任嘅都係自己。人生只有一樣嘢無左喺會work唔到落去嘅就喺你自己,唔會話冇左邊個就work唔到落去連登就喺個咁直嘅地邊嚟。依到嘅人屌你嘅又有,安慰你比意見你嘅都有,既然你喺有心情仲喺依度連登取暖嘅,我覺得你不妨真喺放寬心先認真聽下依到嘅人講嘅嘢,反正條命喺你自己,想點用真喺的你一個控制得到。記住一句病向淺中醫,從多方面角度出發諗件事情,你就會發現其實所謂嘅執著,都可以喺各種嘅釋懷,你盡全力去捉實一舊冰喺冇用,舊冰最終都只會喺溶解凍傷你之後由你手心流走離開,既然要捉緊嘅點解唔選擇一杯和暖飲品?
不用怕,你自由了
其實多數想死的人唔會周圍同人講,睇得出其實你只係想個男人番你身邊,製造緊群眾心理。
如果你真係唔同我去睇醫生
我就直接去報警
而且我會公開所有野
瀕臨死亡邊緣個陣你都無講過一句
然後我就醒了我唔會自己去死左佢
無做過我係一定唔會屈你
但你做過講過嘅所有野
你一定要負責任
報警係絕對唔會彌補到我既傷痛
但我希望以後都唔會再有人好似我咁被你玩弄
如果連我提出話睇醫生你都毫不在意
咁就直接報警,你做過咩你好清楚
無做過我唔會屈你
跟進跟進
連燈樂多單身🐶
俾個機會佢地得唔得
唔好咁
等通關去日本泰國旅行,唔得就去澳門
甚至移民英國重新黎過
香港嘅事留喺香港啦
我都唔想咁,但我可以點?…
我建議樓主真喺去自己睇左醫生先,身體喺自己嘅,今日你等得佢嚟都真喺蚊瞓,你不論有冇認識過依個男人,健康都喺你自己負責,諗左個幾月啦,大家今日仲見到你喺度就證明其實根本無勇氣去接受自己嘅消失,世界上有好多事情喺冇yes or no嘅答案,更何況今日個男人都走左去,佢真喺會番嚟咩?身體就自己嘅,最應該負責任嘅都係自己。人生只有一樣嘢無左喺會work唔到落去嘅就喺你自己,唔會話冇左邊個就work唔到落去連登就喺個咁直嘅地邊嚟。依到嘅人屌你嘅又有,安慰你比意見你嘅都有,既然你喺有心情仲喺依度連登取暖嘅,我覺得你不妨真喺放寬心先認真聽下依到嘅人講嘅嘢,反正條命喺你自己,想點用真喺的你一個控制得到。記住一句病向淺中醫,從多方面角度出發諗件事情,你就會發現其實所謂嘅執著,都可以喺各種嘅釋懷,你盡全力去捉實一舊冰喺冇用,舊冰最終都只會喺溶解凍傷你之後由你手心流走離開,既然要捉緊嘅點解唔選擇一杯和暖飲品?

其實我唔係自己無去睇過醫生,我亦有見過臨床心理學家,社工同心理輔導。
我自己睇過好多次,而有啲死結始終解唔開,我先會想佢可以同我去睇。
我願意係正式報案前嘗試私下去解決,但佢毫不理會。
多謝你打咁大篇文回應,我其實好理解你講一舊冰個概念。
或者我真係唔應該再有任何期望佢會負責任,正正式式去循正式途徑去處理。
活得比佢更好

其實我唔係自己無去睇過醫生,我亦有見過臨床心理學家,社工同心理輔導。
我自己睇過好多次,而有啲死結始終解唔開,我先會想佢可以同我去睇。
我願意係正式報案前嘗試私下去解決,但佢毫不理會。
多謝你打咁大篇文回應,我其實好理解你講一舊冰個概念。
或者我真係唔應該再有任何期望佢會負責任,正正式式去循正式途徑去處理。

死結解唔開就唔好解

今日有 disney+,你join 咗未呀?睇咗 Olaf 未呀?呢個世界仲有好多人關心你哋,連登有愛
即刻報
唔好拖
死未
呢種人一定最長命
原本都以為收左皮原來開左post2
幾時死?
樓主死咗都覆一下好喎
唔建議,建議你係天台落返嚟先。過一排你就會發覺呢篇文真係得啖笑。你已經為人哋着想咁耐,係時候對自己好啲啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞