企左係天台,好想跳落去….

170 回覆
22 Like 107 Dislike
快d 跳

廢柴
岩呀 過左成晚仲係度
係咪企足一晚天台呀
自殺撚真係好鐘意嗌生嗌死搏關注
真係想死個d根本唔會出聲
多謝你講出我的感受
作為一個陌生人你願意去理解我好多時你
我最後走左,其實呢個星期我已經崩潰左幾次
我唔知自己幾時真係會撐唔住
生命只是無盡痛苦而已
情緒病人最需要既就係被理解
而好多人根本唔會嘗試理解,只會去指責
身份地位係自己定義比自己,唔係靠人比唔好過份依賴其他人,天下無不散之筵席,點都會有分離一日,點都要學識一個人自立自強
我知道,我從來都無過份依賴
上面話我咩行得走得返到工
唔代表我無事,我仲可以咁
只係因為我始終都相信佢會同我解決問題
呢幾個月我已經想死過無數次
我自己都好驚幾時會真係跳左落去
所以先咁努力搵佢叫佢陪我睇醫生

如果就咁死左,我都死不瞑目
其實呢,上個po之後都肯定你唔會死
睇哂你咁多留言。
有時間檢討下自己,關心下自己
一隻手拍唔響,有病的確係大哂,不過唔會大到全世界都變成聖人。每個人都有情緒,咁你有冇體諒過你愛嘅人會俾你影響到?

依家發展成咁,對方都幾肯定俾過好多訊息你話頂唔順之類,諗下你點樣回應

成日拎醫生輔導出黎打飛機,話佢地好支持你
咁你有冇留意連登啲留言,有幾多個由支持你變成講唔支持你?
你又明唔明點解,有冇諗過原因?

你依家嘅狀態佢返黎幾多次都會雞飛狗走
而佢走幾多次你都只會覺得佢係衰人

食個早餐思考下啦
我都估唔到連登咁有愛,為咗你吹足一個po都仲有咁多人覆
依刻都唔知醫生話你有咩病?話你你有斯德哥爾摩症?

出事咪抵死岩哂你口味囉
都今時今日,你都怨咗佢兩個po
唔好呃自己愛佢喇
報咗警搞清楚件事囉
自己有情緒問題將個波推比人地

應該仲有少少溫暖

多謝你。我認同你講既野

我知道自己係有做過唔好既行為
係有俾過唔好既反應
但係世界就算罪犯都有改過既機會
我都好想有個機會去改過
在此之上,就算我係有錯
都唔代表仍可以大條道理,佢係完全正確

我唔需要佢返嚟幾多次
我只需要呢一次,好好咁完結事情
我知自己有病,醫生其實一直都有睇
但個診斷係抑鬱
我而家係想搵一個對邊緣人格障礙比較病認識既醫生去睇,想佢陪我去睇,係因為佢先會講得出個啲症狀,係因為面對佢我先至會咁
唔知道你/上面指責我既人有冇了解過呢種病
呢個病既人會控制唔到不安恐懼既情緒
會爆炸甚至毀滅星球
而其實只要被理解只要焦慮源消失,就會可以正正常常變回好人形狀
好多事明知錯而又控制唔到,過後就會極度內疚
所以自殺機會比一般人高幾十倍
如果有興趣了解既人,可以睇下以下呢段片

https://youtu.be/sEjA2TWNiSs

我會想搵佢同我解決,係因為我真係都好怕,好怕不安的自己會做出失控的事,好怕真係會發生悲劇,而當我一番好意仍被踐踏,就只會更無助不安同失控。

如果你睇到,希望你真係可以正視問題。謝謝
time will heal 好老套但係真嘅
你要解決依個病
你要解決依個病,就要佢陪你
佢去陪你,你就會解決到問題
你單獨睇醫生就解決唔到問題
咁到底係你睇醫生定佢睇醫生
可唔可以幫我破處先
要放得開 愛是注定這生令你死去活來

唔岩就唔岩,無謂強求

下一位重會跟著來,不放下不能愛

想死之前不如出去探索下個世界,玩盡佢,做自己想做既野,到時候先再諗?
你睇過佢上一個po未?
人地咁慘要搵風雨蘭,唔好再講依啲啦
唔好再叫春 浪費社會資源OK?==
JUST DO IT
試多幾條仔 你會明白
原來呢個世界咁好玩

認真你就輸了
Btw pmed
一年後你自己睇返呢篇野
你會得啖笑

time will heal 好老套但係真嘅

多謝你
仲未跳? 凍唔凍?
陌生人尚且會安慰
作為始作俑者既你卻連一句說話都唔肯講
我會願意去睇醫生都係為你好
要我放得開你,就陪我去睇醫生解決問題
你絕對責無旁貸
我係好無用,我就係唔識得自己去解決
我知道自己只會用最錯既方法
先會提出去睇醫生
但你就連咁都唔肯回應一句
會/唔會你都答唔到我….
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞