企左係天台,好想跳落去….

170 回覆
22 Like 107 Dislike
點,宜家點?有冇新聞
唔好跳啦,落返嚟一齊睇全民造星啦
有情緒問題真係唔應該拍拖,睇見都辛苦
都係果句,你係咁同自己講俾人殺
雖然唔開心,對方都係唔理你
但事實咪又係過咗咁耐,仲係行得走得識打咁多字識返工
咁就唔好再自我催眠冇咗對方唔得
你明明冇咗佢咁耐辛苦得嚟但仲係生勾勾
你要接受咗呢個事實先

同埋唔好再諗住分手對方會照顧你,執埋手尾先走
冇人比人飛會有咁嘅對待
你病係慘,但邊緣人格障礙有幾麻煩你自己最清楚
依賴性強嘅問題,解決方法肯定唔會係繼續依賴
醫生都唔係咁易幫到嘅嘢,你就唔好強求一個普通人去處理
佢應承過你唔代表真係會做到

唔好再鑽牛角尖要對方做你想嘅嘢
乜嘢陪你睇醫生,其實真係唔會好過你自己去睇
想唔緊要,但唔好自己諗啲嘢出嚟
然後又自己覺得呢個係唯一出路,人哋一定要做
尤其明知對方係個仆街
就放棄幻想賣慘會得到同情,放個你自己啦

上次個post已經乜都有人同你講過
鬧你嘅有,真心勸你又有,純粹食花生嘅都有
唯獨係冇人鼓勵你搵返佢
冇人覺得對方理下你會有幫助
其實你係知
開頭個陣為左哄騙我咩嘢都講得出
裝可憐話圈子入面圍繞住同一班人好大壓力
想有個出口,其實只係用嚟合理化你自己有女朋友仲去勾引人既借口

我一直都相信你,而你卻傷害我

到你女朋友都知道左,然後你就不負責任想賴落我到講埋咩嘢你要走係我唔肯離開?

當初我要走你係點樣講到天花亂墜留住我?
同我講「無論你原唔原諒我,我都會係度」?

傷害人既係你,但你女朋友唔怪你走嚟怪責我欺凌我,話我唔配有人生?

究竟當自己係上帝定閻羅王有權力裁定別人配不配有人生?⋯
呢個真
我有病你唔可以離開
有病仲上連登 on撚鳩
自殺撚成日都話人地殺死自己
屌你喇自殺撚煩撚過閪
自殺係自己揀架
死撚完上番黎同個官講你係他殺喇不如
有精神病情緒病既根本應該全部拎去隔離
醫唔好就人道毀滅
dllm全部都係計時炸彈

跳落去壓死人真係多撚謝
睇你講既野就知你係邊個,你唔需要專登講嘢幫佢
絕對有人話過佢理我會有幫助
睇醫生佢亦絕對應該負責任陪我去睇
醫生都話唔應該咁對待邊緣人格障礙患者
我生活無左無人知無人見到唔代表我有正常生活
正常生活到就唔會每日都想自殺
我點樣崩潰喊想死無人知唔代表無事
情緒病人其中一樣最痛苦就係要係人前強裝正常
我唔想見到你講野,希望你唔好覆啦,謝謝。
咁即係你一路知人哋有女朋友?
然後你話人哋女朋友欺凌你?
然後穿咗煲,你仲幻想人哋會繼續照顧你呢個第三者?

你病還病,病唔代表做乜你都仲係受害者
個男嘅最仆街亦都唔代表你就冇錯
可憐之人必有可恨之處
個個自殺撚都講到自己世界最慘
煩撚到仆街
呢個真,佢哋最叻情緒勒索
好心知自己有情緒問題就醫好先出嚟啦
以為自己大撚晒 屌你老味係度害人害己
如果呢啲人有埋小朋友 個小朋友冇問題都迫到有問題
你自己傻閪啫
明知人哋有女都中個頭埋去做人第三者
依家比人撚完就想上嚟圍爐 on99
我係邊個?
又唔啱聽就係條仔嘅人呀?

就係曾經日日對住個邊緣人格障礙嘅我先知
妄想症又鑽牛角尖
日日同我講老細想殺咗佢
為佢好同佢傾下計會無啦啦俾佢屌到一面屁
明明賣緊慘但屌人果時莫名其妙地高姿態

病害慘,但唔該你自己努力求醫
唔好太多幻想同唔好亂咁屌人
有冇相
施主,唔好理佢啦
冇野癲得過心情唔好重要係儿登開POST
既然有開POST既勇氣
點解會冇生存落去既動力呢
我睇到呢個人既回覆先真係火都黎
知唔知有一種叫生不如死?
無啦啦佢點會知我係咪行得走得返緊工?
我提都無提過
情緒病人係唔係大曬
我無要求過全世界人體諒
但病既根源就係佢
我病已經唔係第一日既事
醫生從來都無講過佢唔理我會比較好
而要負責任係佢自己親自親口講
破壞呢一個諾言只會使我情況更差
你唔想去了解就算,但請你唔好隨意指責
我唔知點做,唔通我真係要公開佢個名出黎先有機會過到?…
係,我根本點努力都係無用
我願意努力唔係因為我真係可以正常生活
而係我仍願相信佢唔會真係咁傷害…
我真係無動力,面對不斷籠罩我的情緒
我根本就對抗唔到⋯
每一次想死都使我更難受
我好努力掙扎,無人欣賞過
反而只會話我係情緒勒索
本來真係唔想再理你
又亂咁屌人
又明知做人第三者,但怪人欺凌你同唔照顧你

但返得工係你上個post自己講,全部人都見到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞