有咩國家請你都唔會再去第二次

1001 回覆
1457 Like 22 Dislike
菲律賓印度印尼係基本盤
歐洲去左一轉俾啲難民搞到印象好差

但係15年去韓國有啲出乎我意料
無乜野玩又唔係靚
一無陽光就好沉咁feel
啲野食其實中規中矩
起碼啲小碟攞黎伴飯都正
但係韓國既夜場先係重點
Money國
Jer 細嘅男人係咁
睇到D樓既設計, 例如有D有錢佬屋企/名勝D窗真係好鬼靚
支那
我直頭覺得呢兩年COVID經濟大崩之後恐怖過GTA難民、窮人、精神病患者越嚟越多,Democrats仲死攬黑人,任由佢地做咩都得,On99,成個downtown LA就嚟玩完,7年期間,變咗勁多,以前啱啱去美國個陣,得2-3個公認危險嘅area唔入得去,依家幾乎成個downtown都係咁
埃及由上到下,小至的士佬,上至政府官員都係騙子黎,去博物館買飛都比張50個職員佢,佢同你講頭先果張係20,篤穿佢就同你講玩下姐哈哈,印度仆街都係d的士司機彈出又彈入改價錢,做遊客生意ge漫天殺價,平民好地地,唔會水你,係平實ge人。埃及係連d平民都好pk。
+1

一單人質事件,一單屈香港人運毒
打死都唔撚入去
我明明講緊真話、留學心得。
班仆街cctoy兒登仔未撚去過就負皮我,又無野駁喎,講事實都唔得,班友真係崇洋媚外到極點
我無去 但我有親戚去過韓國
去完返嚟屌晒鬼 話幾日食嘅嘢都差唔多
食到成個腦都係泡菜
笑死,真,我share美國personal留學心得都唔比,都係講事實姐,downtown city係的確越嚟越痴線,兒登真係好笑
上海去過半日 嗰次係去轉機去其他地方
我到嗰陣係夜晚 所以覺得還好 個夜景係幾靚嘅
盧森堡
俾韓劇呃鳩咗 以為韓國同韓劇入面一樣
宿霧好玩 陽光海灘😎
宿霧好玩 陽光海灘😎
Tokyo
LA 入夜好lun scary 一定要Uber/車,唔敢subway/bus
Accurate af市區周街weed味,成地冰毒/cocaine針筒,一陣尿味,成條街都係爛熔熔嘅帳篷,入面一堆鳩叫變態佬

初初去LA個陣心諗:哇,同電影睇嘅差咁遠。。。呢個鬼地方邊忽似發達國家應有嘅富裕安全城市
再好玩都不了,出咗事旨意中国救你就死得
利申:冇BNO
其實去果度有咩好玩,你係咪食佢地街邊D野,睇YT見到佢地D制作方法極污糟,可想而知見唔到既仲大獲
上海人自認高過其他中國人一等
真呀 聽到有人話韓國咩都係辣已經一律當佢井底蛙 廢事解釋咁多
韓牛人蔘雞雪濃湯雪蟹豬肉湯飯大把好野食
個個以為得泡菜同炸雞 其實自己搵下有咩食都懶 以為得呢d
試過去釜山個次 去左5,6日計埋酒店兩條友都係用左5000蚊
甘川文化村、海雲台雖然都係公廁景點但真係好靚 玩得好開心

去日本次次唱足一萬蚊一個人都可以洗哂
真係去一轉都可以破產(唔係鍾意窮遊個種人,應洗得洗)
匃牙利
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞