有咩國家請你都唔會再去第二次

1001 回覆
1457 Like 22 Dislike
法國,又舊又污糟
你weak啫,又唔見我咁
列支敦士登,乜柒都無
Exactly
比負皮果D要去韓國整容, 無計
我嚟咗加拿大幾年都好少去downtown蒲
我就算揸車我都唔敢亂咁泊喺路邊
因為我啲friend成日俾人爆玻璃
所以唔係有必要都唔會嚟dw

同埋平時食嘢同你都差唔多 一定10點前走 同埋一定去好旺嘅地方
治安方面好老實講dw真係麻麻

通常我都留返喺Burnaby Richmond Coquitlam
因為我做嘢又唔係dw
平時生活好多嘢呢幾個地方都已經夠哂

我冇去過Vancouver
但係我會估市區根本唔駛去,有唔少老香港同我講過N年冇去過,你冇睇錯,係冇去過一個downtown嘅地方,根本買嘢都可以唔駛去嗰度
可以去uptown,可以第二度
同埋好多人即使去DT都唔揸車去,係有原因㗎,不過唔係主要怕治安,可能係怕迫/難揸/驚出事/嫌泊得貴
物價貴過泰國囉
D地方又污糟 仲要個個都唔識講英文
去完既感覺係 去泰國好過
呢個國家淨係諗起 Hilti
我自己都極少去DT,講真食好嘢uptown midtown都有,周圍都有,當你住嗰度有大量腹地,根本只有特定情況先會去DT,例如你份工喺嗰度,或者某啲地標要去

另外我都可以誇口話,加拿大嘅話因為位置十分散,可能旅遊角度有唔少時間係用去搭機,人較多嗰幾個省可能係某幾撻地標,其他地方唔去都冇所謂
返?
支那仔發現
對比新加坡
我寧願去韓國
咁新加坡叫咩
韓國一支獨秀
所以你見到D港女咁Like韓星你就知咩事
有一次直情係係酒店訓足5日4夜算
如果我去多次韓國,都會係食食食
韓國係呢方面number
首爾條街既格局根本就係大陸一二線城市咁
亦都無咩嘢做

另一個係越南蜆港
其實唔係唔好 嘢算啱食
不過係鐘意飲酒叫雞既人去會開心啲
我去咗四日 日日都係正骨黑啡周圍行下
悶撚到
想知有咩不為人知嘅野玩
第一次都唔會去 ,連登呢度仲要每隔幾日, 就有幾條友收錢之後 ,係咁吹奏韓國的所謂藝人 ,幾舊鄉下豬扒, 笑死人。
比日本屌打啦
唔知你啦,但係我覺得就差好遠,台灣好好多。
利申:以前去過支那好多次,宜家係台灣住
新加坡
真係悶到唔知做咩

韓國其實都少少悶,但野食幾好食
食部隊鍋又唔會好似香港咁貴
其實當地人食啲野係平
40-60都大把
係大家去開旅遊區先覺得貴
講貴,香港啲野食先貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞