LIHKG 箍牙集中討論區 44

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
真 每次準時去都等起碼九個字先入到去見
個個都坐到瞓著
見個下又好l趕咁 又唔會講解下做梗邊個step
要約下個booking 就 個個時間都full
二次投胎

借層主張圖(非批判 想睇下大家審美)~我想問下大家 如果大家嘴突最後收到右邊咁 個程圖o唔ok 我個人會厭唔夠 想再直多啲
或者好似上面位絲打咁試下影下你側面上嚟(?)(cut剩嘴個位) 大家幫你睇下情況點
唔係可以拉翻出嚟嘅咩
不過唔知上面位巴打係箍傳統定隱式美
兩者好大分別下 外加有無剝牙/剝幾多隻/有無落骨釘 都有影響 絲打你箍隱式美梁醫生有無建議你剝牙同有無落到骨釘? 你係牙性定骨性問題偏多定兩者各半先?
因為其實如果哨牙隱式美唔會改善到好多(?)
感覺隱式美都係主要做牙唔齊 骨乜冇大問題嘅case
呢到應該有巴絲係牙本身好齊但嘴好突 個啲係基因問題姐係骨性 不過骨定牙其實都係Xray/CT就分到
事到如今唯有努力啲爭取 你牙弓依家矯正到後期都係偏「V」字?正常係U字

一般擴弓有得做 縮弓好少
簡單啲講即係有得變大好難縮細
所以是但你唔好咁頹住先
因為其實如果哨牙隱式美唔會改善到好多(?)
感覺隱式美都係主要做牙唔齊 骨乜冇大問題嘅case
呢到應該有巴絲係牙本身好齊但嘴好突 個啲係基因問題姐係骨性 不過骨定牙其實都係Xray/CT就分到
事到如今唯有努力啲爭取 你牙弓依家矯正到後期都係偏「V」字?正常係U字

一般擴弓有得做 縮弓好少
簡單啲講即係有得變大好難縮細
所以絲打你唔好咁頹住先
再收入D會唔會倒及
你地會箍到尾聲會想要有微笑線定要牙腳齊晒㗎,
個牙醫今日問我想要邊款我諗咗一陣佢話下次答
即係又搞多一個月
一定係前者…除非你審美特別
唔係串你 主流係前者 除非你想做假笑男孩個樣

btw邊個牙醫主動問你咁好?
想問吓隱式美會唔會好影響發音?
遲啲要做mc同埋有啲speaking exam考
或者考試嗰半個鐘除咗個箍 得返attachment係咪會解決到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞