[Switch/PS4/STEAM]《超級機械人大戰30》2021年10月28發售(26) 拎迪卡度同黑警比係侮辱

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
側重點唔同左偷懶都冇咁激氣
佢用文本嘅變化令到隻game好似好豐富咁
但以往一直屌開嘅cut戰力單位斬劇情畫面偷格都係冇改善過
多謝解答!之前幾集乜都冇用過
當然係主角(寺田生日血鬥型再學sp回復),SRX同賽巴斯塔啦

一早講佐我係當OG3咁玩,打3人遺跡關都係出呢3台
我:日立出、SRX、阿桔
SRX仲勁過主角
好多時主角機都入雪櫃
迪卡度中彈個陣會串鳩波士既
你好像預測錯誤了
但隆盛剩係學鬥爭心,打遺跡氣力值都係升太慢,要學埋atk同def加力氣,先夠快開到念動爆碎劍趕回合。AOS未升哂改機7折前先0改,剩係培養駕駛頂住先。PC冇體驗版,冇得事前升爆AOS。
我當主角係必中必閃精神庫咁用。而家頂住機體0改中,就要靠精神食住飯先。
升爆aos
我基本上將大部份最好的都比晒SRX
我想谷日立出同阿桔都只係五段改
升爆AOS已經好打好多啦。
而家有返啲錢
突然之間戒道護殺入
改變計劃全改佢地
SRX有乜美中不足的地方
其實正樹比srx更屈:佢係唯一一台機有遠程(3格)但唔使消耗任何EN彈藥的9斬武器。合苻成為一台戰場永動機的條件。

依家光束劍都要5en的情況下,無任何消耗射程超過1的武器好珍貴。
冇任何無消耗武器。冇辦法戰場永動。

我唔知而家仲有冇敵回合無限增援的關卡,喺當年敵回合無限增援年代,就係靠呢堆無消耗武器的機體喺敵回合永動刷資金
移動後攻擊射程短
主角機好好用,呢隻驚勁嘅援攻少,佢可P技唔弱計彈數,援攻射得遠
暫時見援攻嘅戒道手短又食電,機攻四眼唔夠痛,布拉度冇可P又一定排最後
太多版權主角爭輸出位SRX唔突出,但援攻手冇人爭得贏主角
刷緊MxP同錢
想升爆武器改造AOS
拎時流引擎比SRX用
想問下
咁即係霸界王個故唔完整?機體有幾多可用?
Final冇劇情 又有幾多機可用?

另外真三一有冇?
唔知前面有無人po過
大陸果個機戰leak博主列晒d 隱藏路線/機體/條件出來了
我post巴哈個繁體轉帖
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=430&snA=44805&tnum=1
錯過左全甲mk2 朱雀 係咪要重新玩
賽巴斯塔表示: 9斬援攻無消耗

睇下機戰30加射程最盡可以加到幾多格, 夾埋可以加到7格9斬的話呢台絕對係Bug機, 真正1機無雙
好耶,有得用花師奶
癲婆都有得必隊
重戰機個紫色棄婦都有得加入達巴後宮團又加一人
V個賤婦同槍劍金毛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞